Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Udruga žena “Ruže” održala redovnu izbornu Skupštinu

Udruga žena ‘Ruže’ Lipovljani tek je prošlog petka održala svoju redovnu izbornu Skupštinu zbog okolnosti uzrokovanih korona virusom. Na Skupštini je izabrano novo vodstvo za slijedeće 4 godine. Skupštinu je pratilo općinsko čelništvo; Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i njegova zamjenica Ljiljana Tomić.

Udruga uspješno djeluje već 25 godina kroz razne oblike društvenog rada, a najviše kroz humanitarni rad. Najčešće je u njoj aktivno oko 20 žena koje, da bi ostvarile svoje planove, i same financiraju neke svoje programe, posebno zajednička putovanja.

Zbog dobro znanih problema s pandemijom Covid-19, dio planiranih aktivnosti za ovu godinu nisu uspjele realizirati. O radu Ruža u protekloj godini izvješće je podnijela Nada Toš, predsjednica Udruge, koja je i vodila ovu Skupštinu.

Zajedničko druženje, obilazak potrebitih i bolesnih, sudjelovanje u obilježavanju Dana kruha, ali i vjerskih blagdana, te izlet u Milano, svrstano je među najvažnije aktivnosti u 2019. godini. Za sve aktivnosti imale su na raspolaganju nešto više od 17.000 kuna. Prihvaćen je plan rada za 2020. godinu, čiji je naglasak bio na obilježavanju 25 godina rada Udruge, kroz koju je tijekom tih godina prošlo oko 60 članica, no problemi s pandemijom spriječili su obilježavanje jubileja, koje će odgoditi za neko bolje vrijeme.

Na redovnoj i izbornoj Skupštini Udruge žena Ruže bilo je prisutno 13 do 16 članica. Prihvaćeno je izvješće o radu i blagajničkom poslovanju za 2019., te plan rada za ovu godinu. Nakon toga prišlo se izboru novog čelništva udruge. Prijedlog novog rukovodstva iznijela je tajnica Vesna Petravić, a izglasan je jednoglasno. U slijedećem četverogodišnjem razdoblju predsjednica Udruge bit će Nada Toš, a njena zamjenica Ljubica Babić. Tajnica će biti Vesna Petravić, a njih tri su ujedno i članice Upravnog odbora. Za blagajnicu je izabrana Marija Babić. U Nadzorni odbor izabrane su Ljubica Novota, Mira Polaček i Snježana Barberić.

Za cjelokupan rad i sve provedene aktivnosti, članicama Udruge zahvalio se Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljani. Zaželio je da Udruga uspješno radi i dalje, iako su teška vremena za druženja i zajednička okupljanja. Informirao je članice o radu i investicijama Općine Lipovljani u ovo vrijeme pandemije, o smanjenju financijskih sredstava i problemima u realizaciji raznih događaja i aktivnosti obzirom na mjere zaštite od korona virusa.

Rad udruga građana važan je Općini Lipovljani i ona će i ubuduće podržavati rad Udruge žena Ruže, naglasio je načelnik Općine, Nikola Horvat.

 

Lipov4Lipov3Lipov2

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.