edukacija_potvrdnice

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u partnerstvu s Udrugom Bravo za zaštitu obitelji, prevenciju bolesti i tjelesnu aktivnost provodi projekt „Zdravstvene edukacije-osnaživanje stručnog tima UOSI SMŽ“ financiranog iz proračuna Grada Petrinje kroz programsko područje 3 – Udruge pri zdravstvenoj skrbi.

U sklopu projektnih aktivnosti predsjednica Udruge Bravo bacc. physio. Jasminka Bušić održala je za stručni tim Udruge u Sobi čuda u Sisku radionicu pod nazivom „Temelji kineziologije kod djece s teškoćama u razvoju.“

 

edukacija

Za radne i senzorne terapeute Udruge Jasminka Bušić, koja posjeduje dugogodišnje iskustvo u radu s djecom s teškoćama u razvoju, na praktičnim primjerima vježbi pokazala je osnove koncepta terapije po Vojti i Bobathu, usporedbi u sličnosti i razlikama ova dva koncepta te kako napraviti motoričke procjene i testove. Na primjeru naše male članice Udruge čiji su roditelji pristali na suradnju ukratko su pokazane osnove primjene jedne i druge tehnike (fazni pokret, ključne točke, kontrola držanja i kretanja, zauzimanje pravilnog položaja, pozicioniranje i facilitacija).
Misao i vodilja tečaja, kako je naznačila Jasminka Bušić, bila je da ako djetetu ne možeš dati novi, bolji način da se kreće onda mu nemoj oduzeti onaj koji koristi. „Sretna sam što sam mogla mladim ljudima u Udruzi kao viša fizioterapeutkinja s preko 20 g. radnog iskustva u struci prenijeti dio svojih znanja koje sam stekla kao nositelj licence Vojta terapeuta, certifikata Munchen funkcionalne razvojne dijagnostika 1.godine života i certifikata Temelji kineziološke dijagnostike u dojenačkoj dobi. Doeducirani sam i Bobath terapeut u Spec.bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak. Bilo je ovo lijepo druženje s razmjenom iskustva s mladim kolegama“ – istaknula je Jasminka Bušić.

Temelji kineziologije kod djece s teškoćama u razvoju
5.00(1 glas)
Komentara(0)