Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Prva sjednica GV Kutine nakon ljetne stanke

Izbori za Vijeća MO 15. studenog 2020.

Izbori za Vijeća MO 15. studenog 2020.

Gradsko vijeće Kutine održalo je prvu sjednicu nakon ljetne stanke. Usvojeno je polugodišnje izvršenje proračuna. Više pročelnik UO za financije Ivan Crnac.

 

 

Crnac dodaje

 

 

I prvi čovjek grada, gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zadovoljan je izvršenjem proračuna u prvih šest mjeseci ove godine

 

 

U drugom dijelu godine očekuju se viši rashodi, napominje Babić

 

 

Na sjednici je odlučeno i kako će se izbori za Vijeća Mjesnih odbora na području grada Kutine održat će 15. studenog. Najavio ih je Davor Kljakić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine

 

 

Rspravljene su i tehničke odluke o analizi stanja sustava civilne zaštite na području Grada Kutine kao i plan razvoja toga sustava u trogodišnjem razdoblju. Pročelnik ureda gradonačelnika Robert Kolenc rekao je kako je više riječ o usklađivanju nego o nekim značajnijim izmjenama. „Ove je godine civilna zaštita došla je do izražaja i mi se kao grad prilagođavamo toj situaciji. Odluke koje smo donijeli su tehničkog karaktera, morali smo donijeti plan rada za tri godine. Prošle godine civilna se zaštita se nekako „provlačila“, a sada smo joj povećali budžet zbog cijele situacije nastale s COVID-om 19.“, rekao je Kolenc.

Vijećnici su tom prilikom izmijenili i dopunili statut Pučkog otvorenog učilišta, te usvojili odluku o produljenju strategije razvoja Grada Kutine za programsko razdoblje 2014.-2020.
Gradsko je vijeće na sjednici je obaviješteno kako su Damir Markuš koji obnaša funkciju zamjenika gradonačelnika, te vijećnik Dražen Burić napustili HSP na čijoj su listi ušli u Gradsko vijeće, te su prešli u stranku Demokratski pokret, no i dalje nastavljaju svoj rad u Klubu vijećnika koji su činili zajedno s MOSTOM, a čiji je predsjednik Ivica Glibo (MOST).


 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.