Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Pri kraju radovi treće dionice kutinske šetnice

Samo ove godine u projekt je uloženo 1,5 mln kuna

Samo ove godine u projekt je uloženo 1,5 mln kuna

Prošlog petka održana je jedna od posljednjih koordinacija svih sudionika u projektu izgradnje pješačko-biciklističke staze uz Kutinicu – šetnice, u prostorijama UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša. Koordinaciji su prisustvovali predstavnici izvođača radova Binđo d.o.o. Ivanić Grad, predstavnik Hrvatskih voda, nadzorni inženjer i predstavnici Grada Kutine.

Kako se radovi bliže završetku, nakon koordinacije pročelnik Eduard Gelešić sa suradnicima i ostalim predstavnicima obišao je kompletno gradilište buduće šetnice koja je ukupne dužine 1200 m, a širine 3 m. U ovoj godini završit će se svi radovi na postavi pješačkih rubnjaka i završetka hodne površine kamenim agregatom u visini potrebnoj za postavu asfaltnog zastora koji će biti izvršen u slijedećoj godini, te opločenje staze prema paviljonu i spomeniku Parka 56 bojne. Krak koji se proteže od pješačkog mosta do bazena ove će godine biti izveden i sa završnom obradom nosivog sloja asfalta.

U sklopu radova na šetnici izvršeni su i radovi na uređenju dva pješačka mosta i to pješački most prema Moslavačkoj ulici, kao i pješački most prema bazenu. U projekt je u ovoj godini zajedno sa Hrvatskim vodama uloženo više od 1.500.000 kn, a za sljedeću godinu planira se ulaganje od još 1.500.000 kn kojim će se obuhvatiti kompletno asfaltiranje hodnih površina šetnice, izgradnja nove led rasvjete i ugradnja urbane opreme.
Završetkom radova na trećoj dionici šetnice ostvaruju se preduvjeti i za daljnju izgradnju pješačko-biciklističkih staza, posebno prema Kutinskoj Slatini u dužini od 2,5 km, tako da će ukupna dužina pješačko biciklističkih staza u Gradu Kutini biti preko 10 km, od centra Repušnice na zapadu do Petrokemije na istoku i Kutinskoj Slatini na sjeveru.
šetnica krak bazenkoordinacija 09.10pješački most bazenmost Moslavačka

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.