Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Potpuna normalizacija vodoopskrbe u dijelovima grada Siska očekuje se drugi tjedan

Saniran veliki lom na magistralnom cjevovodu

Saniran veliki lom na magistralnom cjevovodu

Nakon gotovo dva dana od velikog loma na vodovodnoj mreži, ponovno je sinoć u večernjim satima u Sisku i okolnim naseljima uspostavljena opskrba pitkom vodom. Što se točno dogodilo saznajemo od Alana Đozića, tehničkog direktora Sisačkog vodovoda koji napominje da je riječ o neočekivanom i neuobičajenom lomu na glavnom cjevovodu profila 800 mm.

 

 

Podsjetimo, riječ je o magistralnom cjevovodu koji ide od Petrinje do Vodotornja, praktički od same Kupe u Novom Selištu u Petrinji tlačno do Svetog Trojstva gdje su vodospreme, a onda gravitacijski ide do Siska, odnosno do Vodotornja. Taj magistralni cjevovod je izgrađen 1982. i 1983. godine, dotrajao je i traži dugoročno rješenje.

 

 

Đozić dodaje

 

 

Posao Sisačkog vodovoda na ovom cjevovodu time nije završen, napominje Đozić

 

 

I poziv građanima

 

 

U Sisačkom vodovodu razmišljaju da u dogovovoru s Hrvatskim vodama osiguraju i jedan alternativni cjevovod (Ø 500) koji bi išao od mosta na Kupi u Brestu do Odranskog mosta u Sisku.Jedno je to od  rješenja za vodoopskrbu  grada Siska i okolice, kao i općina Sunje i Martinske Vesi pitkom vodom. Bez alternativnog voda ne može se razmišljati o rekonstrukciji velikog cjevovoda  Petrinja – Ivajak – Sisak.

 

122152355_854085328666941_2511221838207496291_n

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.