Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Počela nova sezona za streljački klub “HVIDR-a Sisak”

Nastupili u Solinu i Vinkovcima

Nastupili u Solinu i Vinkovcima

Prošlog vikenda 24. i 25.10. počela je nova sezona za streljačke klubove. ŠSK “HVIDR-a SISAK” kao i u protekloj sezoni ima žensku ekipu u elitnom dijelu natjecanja i mušku ekipu u 2. ligi.

Kako se sve mijenja, tako i u streljačkom savezu više nema A i B lige, nego se po novoj reorganizaciji zovu 1. Walther Hrvatska liga i 2. Hrvatska liga. Kao i do sada u 1. ligi se natječe 10, a u drugoj 16 klubova.


Kako u većini klubova Corona mijenja svašta, tako je i naša ženska ekipa bila oslabljena za Mirtu Ilijević koja je završila u samoizolaciji gotovo u posljednji trenutak pa smo umalo ostali bez bodova. Ipak, uspjeli smo popuniti ekipu djevojkom koja je pokazala izniman talent i u samo mjesec i pol dana treninga iznimno dobro zamijenila iskusniju kolegicu. Radi se o trinaestgodišnjoj Zoji Šaban koja se streljaštvom počela baviti kroz besplatnu školu streljaštva i pokazala da će se za nju još čuti.

Prvo kolo 1. lige održalo se u Solinu 24.10., a uz spomenutu Zoju nastupile su Tea Ilijević i Nika Vugić. Najuspješnija je bila Tea sa 590,7 krugova, 585,8 je pogodila Nika, a Zoja je u svom prvom nastupu pogodila 547,3 kruga. Naravno da uz tako neiskusnu natjecateljicu nismo mogli računati na visoki plasman, pa smo sa 6. mjestom i 5 bodova iznimno zadovoljni, pogotovo zato što se iduće sezone planira smanjenje lige na 8 klubova, pa je svaki bod važan za ostanak u ligi.

Muška ekipa je u Vinkovcima 25.10. gađala prvo kolo 2. lige. Ekipa u sastavu Dragan Krnjajić, Tomislav Perak i Tihomir Ilijević. Odlično je novu sezonu počeo Dragan Krnjajić pogodivši 596,2 kruga. Ilijević je pogodio 582,7 i Perak 571,9 krugova. Ekipnih 1750,8 krugova bilo je dovoljno za 5. mjesto i 12 bodova. Da je ekipa pogodila samo 6 krugova više, osvojila bi treće mjesto ,a to bi bio odličan start u namjeri da mušku ekipu pridružimo ženskoj i da grad Sisak ima dvije ekipe u 1. ligi.

Pojedinačno je nastupila i klupska pištoljašica Ivana Medved, koja je u prvom vosezonskom nastupu napravila odličnih 534 kruga što joj je najbolji rezultat na natjecanju u ovoj godini.

Sezonu smo počeli odlično, nadamo se da će svi biti zdravi za predstojeća natjecanja i da na naš konto donosimo puno bodova.

Izvješće pripremio: Tihomir Ilijević, trener

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.