Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Održan 5. sastanak tima za međuresornu suradnju

Online preko Zoom-a

Online preko Zoom-a

Prema već dogovorenom terminu danas je s početkom u 11 sati održan 5. sastanak tima za međuresornu suradnju. S obzirom na lošu epidemiološku situaciju u Sisačko-moslavačkoj županiji sastanak je održan online preko Zoom-a.

Sastanak je održan sukladno Sporazumu o međuresornoj suradnji i koordinaciji u području sprječavanja nasilja i drugih ugrožavajućih ponašanja na lokalnoj razini.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici PGP-a, srednje škole, osnovnih škola i Crvenog križa.

Na početku sastanka prisutnima obratio se načelnik PGP-a koji je prisutne upoznao sa radom postaje  od prošlog sastanka te istaknuo kako nam je trenutno najveći problem svakodnevni porast broja oboljelih u županiji. Napomenuo je kako su u nazad nekoliko dana bila brojna javna okupljanja te da se nada da ista neće rezultirati porastom broja oboljelih.

Kontakt policajac Perica Markan istaknuo je da se kroz mjesec studeni obilježavaju brojni dani poput ( 18.11.- Europski dan zaštite djece od seksualnog zlostavljanaja i iskorištavanja, 19.11.-  Svjetski dan prevencije nasilja nad djecom, 20.11. – Međunarodni dan dječjih prava). S obzirom da je trenutno nemoguće obilježiti te dane u školi sa učenicima, PGP Hrvatska Kostajnica poslati će školama video linkove  i materijale za izradu edukativnih panoa.

Ravnateljica SŠ “Ivana Trnskoga”Olga Mijočević, upoznala je sve članove radnog sastanka da je škola imala dva tjedna online nastavu te da se trenutno nastava odvija u školi.

Ravnateljica GDCK Hrvatska Kostajnica zamolila je da joj nadležne službe dostavljaju dnevne podatke o osobama kojima je izrečena mjera samoizolacije i o COVID pozitivnim osobama. Razlog tome je što djelatnici Crvenog križa kroz razne programe i projekte obileza preko 250 krajnjih korisnika koji ujedno spadaju u ranjivu skupinu. Kako bi se spriječilo širenje bolesti među zaposlenicima i korisnicima takav popis je nužno potreban.

Nakon održanog sastanka dogovoreno je da će sljedeći sastanak tima održati 24. studenog preko Zoom-a s početkom u 9 sati.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.