Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Od 1. listopada u zdravstveni sustav su uvedene E – uputnice

O radu ambulanti Doma zdravlja Sisak

Tragom pitanja o načinima prijema pacijenata u ambulantama Doma zdravlja u naselju Željezara u Sisku i navoda slušateljice da „pacijenti čekaju vani i medicinska sestra im kroz prozor dodaje uputnice… kako će biti po zimi, stajat će na kiši i u blatu…“ primili smo odgovor ravnateljice Doma zdravlja Sisak:

„ S obzirom na epidemiološku situaciju vezano uz Covid-19, a prema uputama i preporukama kako Nacionalnog stožera tako i Županijskog, sve zdravstvene ustanove u cilju sprečavanja širenja bolesti obavezne su provoditi uz određene pojačane higijenske mjere i određene epidemiološke mjere:

  1. Organizirati rad na način da se pacijenti obavezno naručuju kod liječnika primarne zdravstvene zaštite te u točno određeni termin dođu i pozvone na ulazu u zgradu gdje će sestra doći po njih i odvesti ih u ordinaciju. Pri ulasku u zgradu pacijenti moraju obavezno nositi (ispravno)zaštitne maske.
  2. Provoditi trijažu pacijenata pri ulasku u zdravstveni prostor. Na opisani način izbjegava se skupljanje većeg broja pacijenata u čekaonicama. A dolaskom u naručeno vrijeme neće biti potrebno stajati na „kiši i u blatu“.

Također je bitno napomenuti da pacijenti više ne moraju dolaziti po uputnice kod liječnika jer od 01. listopada 2020. Uvedene su u zdravstveni sustav E-uputnice, te sada imamo E-recepte i E-uputnice što je također smanjilo broj dolazaka pacijenata u ordinaciju.“

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.