Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

OB “Dr. Ivo Pedišić” Sisak nabavila PCR uređaj

Brža dijagnostika infektivnih bolesti

Brža dijagnostika infektivnih bolesti

Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ Sisku nabavila je PCR uređaj. Ovaj aparat vrijedan oko 400.000,00 kuna koristi se za PCR-lančanu reakciju polimeraze. Aparat je namijenjen ujedno i za sindromski pristup u dijagnostici infektivnih bolesti. Na aparatu će biti moguće raditi sljedeće panele: respiratorni panel zajedno s Coronavirsuom, pneumonia Panel plus, gastrointestinalni panel, panel za hemokulture, panel za meningitise i encefalitise.

U slučajevima bolesnika koji zahtijevaju hitnu dijagnostičku obradu i hospitalizaciju, a kod kojih postoji sumnja na COVID-19, ovim novim aparatom, u jednom satu, liječnici će dobiti rezultate bolesti COVID-19.

Ovakvim pristupom u brzoj dijagnostici infektivnih bolesti i brzoj identifikaciji uzročnika, svakako će se smanjiti broj dana ležanja, potrošnja rezervnih antibiotika, dijagnostička procedura i na kraj, smanjit će se i ukupni trošak bolničkog liječenja.

S radom i mogućnostima novog PCR uređaja ravnatelj bolnice dr.Tomislav Dujmenović upoznao je sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića i njegovog zamjenika Romana Rosavca.

 

pcr_obs00003

pcr_obs00002

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.