Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Likovna kolonija na Opekama iznjedrila kvalitetne likovne radove

“Listopadske boje Lipovljana 2020”

"Listopadske boje Lipovljana 2020"

Ispod stoljetnih hrastova, u miru i tišini Opeka, prošle je subote održana likovna kolonija “Listopadske boje Lipovljana”. Tradicionalno okupljanje likovnih amatera iznjedrilo je ove godine tridesetak odličnih likovnih radova, iako je na koloniji sudjelovalo  za trećinu manje sudionika nego prijašnjih godina, njih dvadesetak. Uzrok tome može se potražiti u opasnostima vezanim za pandemiju korona virusa.

Po lijepom i sunčanom danu, zaljubljenici u kist i boje, slikarska platna i očuvanu prirodu, imali su lijepe motive i sigurnu ruku, pa su ovogodišnji radovi vrlo uspješni i kvalitetni. Zajednički doručak, međusobno druženje i razgovor te zajednički ručak u izuzetno lijepom okružju Opeka, tog bisera Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u Kozarčevoj slavonskoj hrastovoj šumi, dopadaju se i slikarima koji svake godine sudjeluju na “Listopadskim bojama Lipovljana”. Uz njih, ove godine su na koloniji po prvi puta sudjelovala i djeca iz Kraljeve Velike.

Ovu likovnu koloniju svake godine podržava i Općina Lipovljani. Slikare, još dok su stvarali svoja djela i ove je godine obišao Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljani. Po završetku kolonije zahvalio im se na dolasku i sudjelovanju, većini i za dolazak svake godine i za nesebično darivanje svog likovnog talenta Lipovljanima. Zahvalio se i Šumarskom fakultetu u Zagrebu, koji pomaže organizaciju ove likovne kolonije, te Zdenki Kokolek koja već niz godina uspješno radi na organizaciji ove, ali i drugih likovnih kolonija.

Za Općinu Lipovljani likovna kolonija je, među ostalim, i način predstavljanja njene ljepote i skladnosti očuvane prirode, pa s radošću svake godine podržava njezinu organizaciju.

“Vaš dolazak na Opeke, na “Listopadske boje Lipovljana”, Općina Lipovljani podržat će i iduće godine jer ne može se biti ravnodušan kad se vidi s koliko ljubavi i strasti nastaju kvalitetni likovni radovi na ovoj koloniji”, naglasio je načelnik tijekom obraćanja prisutnim likovnjacima.

Nakon zajedničke fotografije, Zdenka Kokolek podijelila je zahvalnice svim sudionicima.

 

Kolo2Kolo1Kol3KoKoloniKolo

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.