Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Izložba ‘Refleksije’ i predstava ‘Sakrij se negdje daleko. Do smrti’ u petrinjskoj galeriji

12. i 13. listopada

12. i 13. listopada

Izložba Refleksije’ u produkciji umjetničke organizacije Arterarij u sklopu projekta Razvoj publike, Ministarstva kulture i medija otvorena je danas, 12. listopada od 15 do 19 sati i sutra, 13. listopada od 15 do 17:30 sati u petrinjskoj Galeriji Krste Hegedušića. Također, 13. listopada u 19 sati na istom mjestu moći se pogledati i predstava ‘Sakrij se negdje daleko. Do smrti’

Performativna izložba ‘Refleksije’, donosi građanima i građankama Petrinje rezultat istoimene, višednevne izvedbeno-programske radionice provedene s lokalnim stanovništvom. Ishodište tematske okosnice radioničkog rada i same izložbe, pitanje je diskriminacije kao socijalno-političkog i izvedbenog problema koji dodatno produbljuje društveni odnos spram opreke isključivosti naspram uključivosti i toleranciji.

Inkluzivnost se kao temeljna pretpostavka ostvarivanja vlastitih sloboda i sloboda drugih ljudi, nerijetko rabi isključivo kao teorijski pojam vrlo teško ostvariv u punini življenog iskustva, a što čini i poseban interes ovog umjetničkog istraživanja u lokalnoj sredini. Riječ je o izvedbenom istraživanju koje otvara i pitanja individualnog nošenja s transgeneracijskim nasljeđem, kao i s osjećajem nepripadanja ili razlikovanja.

Izložba donosi audio-vizualne i tekstualne materijale polaznika akumulirane tijekom radioničkog, dramaturško-izvedbenog ciklusa, ali i intenzivnih susreta sa stanovništvom i arhitekturom grada. Izložbu ‘Refleksije’, moguće je pogledati 12. i 13. listopada u Galeriji Krsto Hegedušić, Hrvatskog doma u Petrinji. Radionice su se provodile u Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-Moslovačke županije.

Autorski projekt ‘Sakrij se negdje daleko. Do smrti.’, Christiana Jean-Michel Jalžečića i Doroteje Šušak je nova kazališna produkcija Arterarija koja je nastala kao rezultat javnog natječaja namijenjenog studentima i mladim kazališnim umjetnicima.
Gostujuća izvedba u Galeriji Krsto Hegedušić odigrat će se 13. listopada u 19:00 u sklopu projekta Razvoj publike, Ministarstva kulture i medija.
Baveći se propitkivanjem arhitektonike narativa kojeg izgrađuje govor mržnje u virtualnom prostoru, autorski je tim pokušavao kreirati obrise, refleksije i prevođenja svijeta računalne stvarnosti i virtualne reprezentacije ljudskog susreta u okviru različitih platformi društvenih mreža, susrećući ih upravo u dinamici međusobnog povrijeđivanja, diskriminacije, ksenofobije, netolerancije i nesolidarnosti koja nerijetko karakterizira početne koordinate govora mržnje u virtualnoj stvarnosti. Kakvi su pak rezultati i konačne konsekvence, otkriva autorski tim u suradnji s izvođačima Marijom Šegvić i Paškom Vukasovićem.
Izvođač/ica: Marija Šegvić i Paško Vukasović
Odabir kostima: Ana Fucijaš
Video materijali: Petar Strmečki i Romano Nikolić
Fotografije: Sanjin Kaštelan
Kreativi producent: Tatjana Aćimović
Producent: Romano Nikolić
Produkcija: Arterarij
Projekt je nastao uz podršku Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba i Inicijative mladih za ljudska prava.
S obzirom na epidemiološke mjere i mali broj mjesta, potrebno je dolazak potvrditi na arterarij@gmail.com.
Izvor: Facebook

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.