Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Grad Novska: 100 mln kuna više investicija nego u protekloj godini

Za kupnju Inine zgrade izjasnilo se čak 81% Novljana

Za kupnju Inine zgrade izjasnilo se čak 81% Novljana

Prema prijedlogu, Proračun Grada Novske za narednu godinu iznosit će  101.059.000 kuna.

Gradonačelnik Marin Piletić

 

 

Gradonačelnik je usporedio ovu godinu koja je bila puna izazova, s proteklom

 

 

Bez obzira na pandemiju uzrokovanu korona virusom, Piletić je istaknuo kako je 2020. godina rekordna, što se ukupnih investicija tiče

 

 

Gradonačelnik se osvrnuo na najznačajnije investicije u 2020. godini

 

 

Piletić naglašava kako je, prema ulaganjima, Grad Novska jedno od najvećih gradilišta na području Sisačko-moslavačke županije, najavljujući nove projekte

 

 

Predstavljeni su i rezultati ankete, kojom su se građani odredili prema prioritetima i potrebama financiranja projekata iz sredstava proračuna u 2021. godini. Anketa je građanima bila dostupna putem službenih stranica Grada Novske i na stranicama društvenih mreža. Bilo je predloženo 18 projekata, a gradonačelnik Piletić je s rezultatima ankete upoznao  zamjenike, suradnike, pročelnike, ravnatelje gradskih ustanova i direktore gradskih tvrtki.

Najveći broj glasova, njih čak 81 % građani su dali projektu kupnje zgrade INA-e za učenički dom i dom za starije osobe. Rezultati su pokazali koliko je građanima  važna komunalna infrastruktura i projekti koji omogućuju bolju  kvalitetu života u njihovoj sredini.

Visok postotak glasova dobio je i projekt uređenja nogostupa kroz Bročice, 70 % glasova dobila je i rekonstrukcija ceste Stara Subocka – Plesmo. Obnova ove ceste je već u tijeku, a građani su svoj glas dali i za izgradnju mrtvačnice u Brestači.

Značajan broj glasova točnije 54,6 %  građani su dali i za uređenje Kulturnog centra za mlade u Jazavici, zatim  rekonstrukciji Školske ulice u Novoj Subockoj, uređenju ceste do groblja u Kozaricama i za parkiralište kod mrtvačnice u Voćaricama.

 

KOLEGIJ_1KOLEGIJ_2KOLEGIJ_ANKETA_2KOLEGIJ_ANKETA_1

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.