Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Dragovoljna predaja oružja u Novskoj

Savjesni građanin predao veću količinu oružja

Savjesni građanin predao veću količinu oružja

Savjesni građanin obavijestio je policijske službenike da ima namjeru dragovoljno predati veću količinu oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava, što je i učinio.

Prošli četvrtak, na Trgu dr. Franje Tuđmana u Novskoj policijski službenici su u suradnji s djelatnicima Civilne zaštite provodili Nacionalnu kampanju “Manje oružja, manje tragedija”. Tijekom provođenja kampanje savjesni građanin obavijestio je policijske službenike da ima namjeru dragovoljno predati veću količinu oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava, što je i učinio.

Predao je jednu automatsku pušku, dvije granate i 1797 komada raznog streljiva koje je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Napominjemo kako se oružje može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.
Putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 svi građani mogu dobiti informacije vezane za dragovoljnu predaju, a na broj policije 192 ili 112 mogu dojaviti informacije o ostavljenom ili pronađenom oružju, odnosno pozvati za anonimnu predaju oružja. Policija jamči potpunu anonimnost i neodgovornost građana u slučaju takve prijave.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: 
–  automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Posebno skrećemo pozornost građanima da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje, već da ukoliko žele predati oružje o tome obavijeste policiju.
Nemojte takve predmete ostavljati bez nadzora ili ih ostavljati u šumi, na poljoprivrednim zemljištima, u kanalima, a posebice ne u blizini dječjih igrališta ili autobusnih stajališta i sličnim mjestima gdje se kreću ili zadržavaju djeca i odrasle osobe.

oruzje 2oruzje naslovnaoruzje 3

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.