Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Dobitnik Velike nagrade sigurnosti za hrabar čin kod petrinjskog gradonačelnika

Vjekoslav Pavlović ugasio goruće vozilo na Mostu mladosti u Zagrebu

Vjekoslav Pavlović ugasio goruće vozilo na Mostu mladosti u Zagrebu

Vjekoslav Pavlović Petrinjac je koji je prošlog kolovoza na Mostu mladosti u Zagrebu ugasio osobno vozilo u plamenu i tako spasio jedan život, a za svoju je nesebičnost nagrađen Velikom nagradom sigurnosti za hrabar čin. Nagradu dodjeljuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti te se ove godine dodijelila deseti put i to u Opatiji, u jedanaest kategorija. Vjekoslava Pavlovića danas je u Maloj vijećnici Grada Petrinje primio i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović kako bi mu odao dužno priznanje.

 

 

Skromni Vjekoslav Pavlović rekao je kako ovo što je napravio ne smatra herojskim djelom već svojom dužnosti.

 

 

Također, prisjetio se samog događaja i priznao kako je razočaran jer je mnogo ljudi prošlo i nije htjelo pomoći, a neki su čak bili i neugodni prema njemu.

 

 

Vjekoslav Pavlović je Veliku nagradu sigurnosti za hrabar čin dobio u konkurenciji od oko sedamdesetak kandidata. Kada se spomenuti događaj zbio, radio je, odnosno vozio kamion. Inače je rodom iz Slavonije, a u Petrinji živi od 1995. godine gdje je ostao jer je bio pripadnik 2. gardijske brigade Gromovi te je ponosan otac trojici sinova, djed četvero unučadi, a ono po čemu ga mnogi Petrinjci pamte jest i uloga Djeda Mraza koju je uvijek prihvaćao za vrijeme božićnog programa na petrinjskom Trgu hrvatskih branitelja.

 

IMG_21102020_115850_(900_x_700_piksel)

 

IMG_21102020_115748_(900_x_700_piksel)

 

IMG_21102020_115826_(900_x_700_piksel)

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.