Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Danas se obilježava Međunarodni dan bijelog štapa

Gradonačelnik upozorio na svakodnevne probleme s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobama

Gradonačelnik upozorio na svakodnevne probleme s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobama

Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se 15. listopada, a na ovaj dan se počeo obilježavati još davne 1964. godine kada ga je Lyndon Johnson, tadašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država proglasio Danom bijelog štapa. U Hrvatskoj se s obilježavanjem počelo 1996. godine pa se tako i naša država priključila mnogobrojnim zemljama u kojima je Međunarodni dan bijelog štapa prerastao u Međunarodni dan slijepih, a tom se prilikom najšira javnost upoznaje s problematikom slijepih osoba.

Darinko Dumbović, petrinjski gradonačelnik, uz Dan bijelog štapa svim slijepim i slabovidnim osobama upućuje čestitku, uz napomenu kako su institucije tu kad treba pomoć, a Grad Petrinja i dalje će svesrdno pomagati u rušenju svih barijera koje muče slijepe osobe.

„U vrijeme koronovirusa novi su izazovi za slijepe i slabovidne osobe, imaju više teškoća u pridržavanju mjera opreza i fizičkog distanciranja, otežani su im komunikacija i kretanje te im je stoga potrebna značajnija podrška okoline, uz upoznavanja javnosti sa poteškoćama s kojima se susreću u svakodnevnom životu. Svi zajedno moramo pridonijeti većoj kvaliteti njihovog života.“ – istaknuo je gradonačelnik.

Još vijesti

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.