Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

8 problema s vidom u vožnji, jedno rješenje za sve!

Više od 1000 vozača sudjelovalo u velikom istraživanju

Više od 1000 vozača sudjelovalo u velikom istraživanju

Svi smo se našli u toj situaciji. Vozimo se s posla, izađemo na cestu, skrenemo i evo ga, sunce, u potpunosti nas je zaslijepilo. Cesta na kojoj se vozite i koja se savršeno podudara sa zalaskom sunca i refleksijama je pravi izazov.

Zasljepljivanje je samo jedno od osam izazova koje narušava vozačev dobar vid.

 

Što se može napraviti za povećanu sigurnost u vožnji?

Više od 1000 vozača iz Njemačke, Španjolske i Velike Britanije, ispitano je u istraživanju koje je proveo Elke Dobisch Marketforschung, iz Munchena, Njemačka. Ispitani su što smatraju da je najčešći uzrok problema s vidom u vožnji.

 

50% ispitanika tvrdi da se radi o ovih 8 razloga (redom važnosti):

1. Refleksije od sunca

2. Refleksije nadolazećih automobila

3. Refleksije s mokrih cesta

4. Problemi s noćnim vidom

5. Refleksije svjetala vozila koji voze iza vas

6. Zamor očiju

7. Refleksije semafora, prometnih znakova i sl.

8. Loša vidljivost prometnih znakova ili prekasno uočen znak

Ono što je zabrinjavajuće je visok postotak ispitanika koji su prihvatili ovaj problem bez da su potražili ikakvo rješenje. Zapravo, više od 40% tvrdi da nikada nisu niti razgovarali razgovarali o problemima s vidom u vožnji sa svojim oftalmologom ili nekim drugim.

 

Sigurnost-u-voznji-Enroute

 

Kako tehnologija može pomoći?

Kada se ispitanike informiralo da postoje posebno dizajnirane naočalne leće koje su namijenjene za vožnju, pokazao se veliki interes. Žene, nosioci dioptrijskih naočala ili kontaktnih leća kao i redoviti vozači bili su najzainteresiraniji jer očekuju sigurniju vožnju i vizualnu udobnost. Upitajte optičara na koji način posebno razvijene HOYA EnRoute naočalne leće mogu pomoći u sigurnosti  i udobnosti vožnje.

Opremljene posebno razvijenim Glare Filterom, HOYA EnRoute značajno smanjuje ometajuće odbljeske i refleksije poboljšavajući kontrast i percepciju svjetla. EnRoute naočalne leće poboljšavaju udobnost i sigurnost vožnje.

Ceste postaju sve zagušenije, a dok mi provodimo sve više vremena u automobilu, oči postaju sve umornije. Vremenski uvjeti, doba dana i pojačano osvjetljenje modernih auto svjetla utječu na vid. Još jedna važna činjenica koja se ne smije zanemariti: 90% reakcija vozača zavisi o vidu, stoga narušen vid usporava reakciju vozača.

Situacija na cesti se mijenja u sekundi, opasnost se pojavi niotkud, stoga je dobar vid ili ispravna korekcija presudna.

EnRoute je dizajniran za motoriste, minimizira vizualni stres i osigurava relaksiraniji vid.

Kombinirajući premium jednojakosne ili progresivne naočalne leće s posebno razvijenim Glare Filterom i opcionalnim filterom za pojačanje kontrasta, EnRoute nudi:

– Značajno smanjenje refleksija i neugodnih odbljesaka nadolazećeg prometa

– Poboljšan kontrast i percepciju u uvjetima lošeg osvjetljenja, magle i kiše

– Jasan i nesmetan vid na daljinu, na upravljačku ploču i zrcala

– Glatko, brzo prebacivanje između ceste, upravljačke ploče i zrcala

– EnRoute Pro za profesionalne vozače

Glare Filter smanjuje neugodne odbljeske EnRoute je opremljen posebno razvijenim Glare Filterom. On posebno reže svjetlost plavog spektra, umanjuje raspršenje svjetla i odbljeske od upravljačke ploče, svjetla nadolazećih automobila i ulične rasvjete. U isto vrijeme, pojačava ulaz potrebnog svjetla, poboljšavajući kontrast i pecepciju svjetline. Rezultat je udobniji, relaksirani vid i u uvjetima lošeg osvjetljenja, lošeg vremena ili drugih stresnih situacija u vožnji.

 

Posjetite Optički studio Monokl u ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog 9a u Sisku, rezervirajte termin besplatne provjere vida za naručioce naočala na 044/633 672. Više o Monoklovim promocijama pročitajte na www.monokl.hr


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.