53-voloderska-jesen-v

Za razliku od ranije višednevne poznate manifestacije „Voloderska jesen“ (VJ), i ovogodišnjoj moslavačkoj berbi nazdravit će se čuvenim Škrletom u subotu predvečer, 26. rujna, u sklopu višesatnog programa.

Poštivanje strogo zadanih epidemioloških mjera uz dopušteni broj sudionika neće biti prekršeno, zaključio je Odbor za organizaciju na čelu s gradonačelnikom Popovače Josipom Miškovićem. Najbliži suradnici su predstavnici gradske Turističke zajednice, Vijeća Mjesnog odbora i KUD-a „Moslavec“ iz Volodera, te višegodišnji kreatori ranijih programa.


Riječ je već o 53. priredbi u nizu, a samo su ratne neprilike 1991. godine zaustavile njezino održavanje. Grad Popovača, inače pokrovitelj manifestacije, želi podsjetiti na vrijednost te, u županiji i danas najveće turističke manifestacije. Za promidžbu Popovače i šire „Voloderska jesen“ i dalje ostaje važna i nezamjenjiva sastavnica turističkog programa, naglasio je gradonačelnik Mišković.


Prostor izvedbe ovogodišnjega programa bit će uglavnom izložbeni vanjski prostor Hrvatskog pučkog doma u Voloderu. Domaći KUD prikazat će tradiciju berbe grožđa, nastupit će mladi glazbeni bend ‘Do tu’ kao i Zbor djece i mladih Antunova srca. Neće izostati ni izložbe uz poznati konjanički maraton arapskih konja i radova sa zapažene likovne kolonije „Voloderski bregi“. Za duhovite trenutke pobrinut će se kutinska Kazališna amaterska družba „Beskućnici“.

Dakle ovogodišnja „Voloderska jesen“ programski i prostorno biti će manja, ali bit će.

53-voloderska-jesen-v

Uz kraći program obilježit će se 53. Voloderska jesen
5.00(1 glas)
Komentara(0)