Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Tragom pitanja slušatelja emisije “Centrifuga”

O istovremenom boravku većeg broja pacijenata u prostoru kirurške poliklinike

Tragom pitanja naše slušateljice  vezano uz  istovremeni veći broj pacijenata u prostoru kirurške poliklinike iz OB „Dr. Ivo Pedišić“ SISAK- Jedinice za osiguranje i unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite dobili smo sljedeći odgovor:

„U spomenutom prostoru rade sve ambulante Službe za kirurgiju; opća kirurška ambulanta, ambulanta za abdominalnu kirurgiju i kiruršku onkologiju, ambulanta za dojke, ambulanta za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju, ambulanta za ortopediju, ambulanta za traumatologiju lokomotornog sustava, urološka ambulanta, traumatološka ambulanta i hitna kirurška ambulanta. Obzirom na veliki pritisak pacijenata koji zahtjevaju zdravstvenu zaštitu jednostavno je nemoguće osigurati više prostora za trenutni boravak većeg broja ljudi. Budući da u navedenom prostoru djeluje i hitna kirurška ambulanta, a na priljev pacijenata na to radilište nemoguće je utjecati jer se radi o hitnim pacijentima u određenom vremenu događa se da je prisutna povećani broj pacijenata. Napominjemo da su svi pacijenti koji borave u prostorima OB Sisak prošli postupak trijaže prije ulaska na radilišta. Nadalje obaveza pacijenata je nositi zaštitne maske i koristiti dezinficijense koji se nalaze u čekaonicama

Ovaj problem riješiti će se otvaranjem Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u novom bolničkom paviljonu. Vrlo važno je napomenuti da je obaveza pacijenta doći u točno zadano vrijeme, naime, vrlo često događa se da pacijenti dolaze i par sati prije zadanog termina, naročito ako se radi o osobama koje su ovisne o sanitetskom prijevozu ili ako dolaze iz udaljenijih dijelova županije.”

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.