Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

“Svi smo mi zajednica” – projekt za stariju populaciju Općine Jasenovac

Vrijednost projekta gotovo 1,5 mln kuna

Vrijednost projekta gotovo 1,5 mln kuna

Kako se brizi o starijim osobama na području Općine Jasenovac pridaje velika važnost, tako je nedavno potpisan ugovor o provedbi projekta „Svi smo mi zajednica“. Ovaj vrijedan projekt dobio je potporu Europskog socijalnog fonda, a vrijednost projekta je gotovo 1,5 milijuna kuna.

 

 

 

Program će se provoditi u prostoru koji koristi Udruga umirovljenika, u zgradi Općine na Trgu kralja Petra Svačića, koji će se iz dobivenih sredstava dodatno urediti.  Kako na području Općine Jasenovac nema organiziranog javnog prijevoza, za potrebe prijevoza korisnika nabaviti će se kombi vozilo kako bi i osobe starije životne dobi iz ostalih naselja Općine mogle sudjelovati na radionicama. Projekt će uključiti oko 50 osoba starije životne dobi. Biti će zaposlene i dvije osobe na vođenju i administrativnim poslovima.

 

 

Partneri u provedbi projekta su Centar za pomoć i njegu Jasenovac i Udruga mladih „Komarac“. Privremena ravnateljica Centra za pomoć i njegu, Jasminka Dragić

 

 

Projekt „Svi smo mi zajednica“ želi pomoći starijim mještanima kako bi se i u “zlatnim godinama” osjećali korisno u zajednici i kako bi im se unaprijedila kvaliteta života.

Uz ovaj, briga o starijima na području Općine Jasenovac provodit će se i kroz program „Radim, pomažem, učim – faza II“, kroz koji će skrb za 210 korisnika starije životne dobi  preuzeti 30 do sada nezaposlenih žena.

Kroz projekt „Radim, pomažem, učim“ u prvoj fazi programa „Zaželi –zapošljavanje žena“, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava uz potporu sredstava Europskog socijalnog fonda, bilo je zaposleno 25 žena s područja Općine.

 

JASENOVAC_STARIJI_ (2)JASENOVAC_STARIJI_ (3)

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.