Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

SŠ Novska – “Škola ambasador Europskog parlamenta”

ProjektnA suradnjA s još pet škola u Hrvatskoj preko eTwinning platforme

ProjektnA suradnjA s još pet škola u Hrvatskoj preko eTwinning platforme

“S početkom nove školske godine na adresu SŠ Novska stigle su izuzetno lijepe vijesti iz Ureda Europskog parlamenta. Tijekom prošle školske godine škola je imala status kandidata u međunarodnom programu „Škole ambasadori Europskog parlamenta“.

U sklopu tog programa učenici su sa svojim mentoricama vrijedno radili na različitim aktivnostima kako bi iz statusa kandidata škola bila promovirana među četrdesetak škola u Hrvatskoj koje nose titulu škola ambasadora.

Da podsjetimo, program ,,Škola ambasador EP-a” provodi se u svim zemljama članicama EU-a od školske godine 2016./2017. Program funkcionira na način da nastavnik ima ulogu ambasadora seniora, a zainteresirani učenici, uključeni u program, postaju mlađi ambasadori. Zajedničkim snagama u školi uspostavljaju info – točku za informiranje o aktivnostima povezanim s europskim institucijama te provode različite aktivnosti kojima na kreativan način educiraju i informiraju ostale učenike, ali i članove šire lokalne zajednice, o različitim temama vezanim za funkcioniranje Europske unije.

Jedan je od glavnih ciljeva, ali i pozitivnih rezultata, stvaranje čvrste veze između hrvatskih srednjih škola i Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Vrlo je važno i razvijanje svijesti o temeljnim europskih vrijednostima, stjecanje znanja i informiranje o pravima koje učenici, ali i svi ostali građani Hrvatske, imaju kao stanovnici Europske Unije.

 

SS_-2-1142x800

U SŠ Novska je tijekom prošle školske godine na programu sudjelovalo 36 učenika gimnazije i ekonomske škole, a mentorice su bile profesorice Irena Dodigović  Sovulj, profesorica geografije te Dijana Bogović Gulić, profesorica ekonomske grupe predmeta. Evaluaciju svih aktivnosti, kao nezavisan ocjenjivač,  proveo je Forum za slobodu odgoja, a s obzirom na to da je protekla školska godina bila vrlo nepredvidiva i izazovna, rezultatima smo izrazito ponosni.

Osim čestitke na stečenom statusu treba izdvojiti činjenicu da je naša škola izdvojena među prvih deset najbolje plasiranih po ostvarenom broju bodova (6. mjesto), čime su već prvom godinom provođenja stali uz bok školama koje ovaj program uspješno provode već nekoliko godina.

 

SS_-1-1200x672

Programom su ostvarili i projektnu suradnju s još pet škola u Hrvatskoj preko eTwinning platforme  te su aktivnosti provedene na ovaj način prijavili za nacionalnu oznaku kvalitete. Rezultati prijave predane krajem lipnja stigli su ovaj tjedan i projekt je nagrađen nacionalnom oznakom kvalitete, a učenici i mentori dobili su certifikate. Sve aktivnosti koje su proveli tijekom prošle školske godine (i one provedene u školi, ali i one online) vidljive su na našoj edukativnoj Facebook stranici.

 

SS_-3-1155x800

Dio ambasadora juniora uspješno je upisao željene fakultete pa neće nastaviti s programom dalje, ali i njihove su diplome itekako zaslužene i također će im biti uručene kada stignu.”

Autor: Srednja škoa Novska

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.