vinkovacke_jeseni00004

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je u srijedu, 2. rujna 2020. godine sudjelovao u snimanju kratkog filma o kulturi i tradiciji sisačko-moslavačkog kraja u povodu održavanja 55. „Vinkovačkih jeseni“.

Ovogodišnje 55. „Vinkovačke jeseni“ se zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane virusom Covid-19 neće održati u tradicionalnom obliku, već snimateljska ekipa obilazi središta županija diljem Hrvatske, obilazi sva ona kulturno-umjetnička društva koja su trebala sudjelovati na ovoj Državnoj smotri izvornog folklora, ali će ih ipak kroz video razglednicu uključiti u ovogodišnju manifestaciju.

Naime, snimatelji i organizatori posjećuju hrvatske županije i snimaju kratke filmove o tradicijskoj kulturi i običajima svakog kraja koji će biti prikazani kao dio prilagođenog programa Svečanog mimohoda 55. „Vinkovačkih jeseni“, u nedjelju 20. rujna 2020. godine u 10 sati na Hrvatskoj radioteleviziji. Ove godine na „Vinkovačkim jesenima“ predstavit će se kulturno-umjetničko društvo „Moslavec“ iz Volodera te kulturno-umjetničko društvo „Ivančice“ iz Kutine.

 

vinkovacke_jeseni00008

vinkovacke_jeseni00006

vinkovacke_jeseni00003

vinkovacke_jeseni00007


 

Snimanje kratkog filma o kulturi i tradiciji sisačko-moslavačkog kraja u povodu održavanja 55. „Vinkovačkih jeseni“
5.00(1 glas)
Komentara(0)