Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Saborski zastupnik Ivan Celjak aktualizirao pitanje Rafinerije nafte u Sisku

„Vjerujem da nema niti jedne Siščanke ili Siščanina koji se slažu s takvom poslovnom politikom MOL-a”

„Vjerujem da nema niti jedne Siščanke ili Siščanina koji se slažu s takvom poslovnom politikom MOL-a"

Na početku redovne jesenske sjednice 10. saziva Hrvatskog sabora, saborski zastupnik HDZ-a Ivan Celjak iskoristio je prvo Aktualno prijepodne kako bi ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću postavio pitanje vezano temu INA-e i radnika Rafinerije nafte Sisak, jer to je ono što zanima i dobrim dijelom brine većinu Siščana

 

 

Ministar Ćorić je odgovorio kako Vlada ne može i ne želi utjecati na poslovne odluke koje se donose na razini menadžmenta, odnosno Uprave INA-e.

INA je društvo koje kotira na burzi i u tom kontekstu očekujemo od tog društva, što opserviramo kroz naše članove u Nadzornom odboru, da se ponaša u duhu dobrog gospodara i donosi odluke koje su u interesu prije svega INA-e kao kompanije i njenih vlasnika, dakle Republike Hrvatske među ostalima“, ustvrdio je Ćorić.

Podsjetio je kako je 2018. donijeta poslovna odluka o transformaciji poslovanja na razini sisačke Rafinerije.

 

 

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da INA ide u tom smjeru, s obzirom da je riječ o Rafineriji druge generacije koja će omogućiti upravo preradu, odnosno egzistenciju INA-e i njezinu konkurentnost na regionalnoj razini sljedećih 30 do 40 godina, s obzirom na trendove.

Što se tiče radnika Rafinerije nafte Sisak istaknuo je da razgovori između kompanije i sindikata idu u nekoliko smjerova.

 

 

Celjak je ocijenio pozitivnim da se planiraju daljnja ulaganja, no izrazio je i nezadovoljstvo svih Siščanki i Siščana poslovnom politikom MOL-a koja se provodi još od 2003. godine.

 

 

Vjerujem da nema niti jedne Siščanke ili Siščanina koji se slažu s takvom poslovnom politikom MOL-a koja u konačnici i dovodi do otkazivanja Ugovora o radu radnicima Rafinerije”, zaključio je saborski zastupnik iz Siska Ivan Celjak.

 

rafinerija ina

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.