Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže na području Jasenovca

Vrijednost svih radova je oko 13 milijuna kuna

Vrijednost svih radova je oko 13 milijuna kuna

Na području mjesta Jasenovac i naselja Uštice u tijeku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže.   Mogućnost korištenja vode iz vode imaju sva naselja Općine Jasenovac, no zbog dotrajalosti mreže stare više od posla stoljeća u Jasenovcu i Uštici, bilo je nužno krenuti  u obnovu, po segmentima te izradu novih kućnih priključaka za stanovnike.

Vrijednost svih radova je oko 13 milijuna kuna, a za ovu fazu predviđeno je 2,6 milijuna kuna, u omjeru financiranja , 90 posto sredstava koja su osigurale Hrvatske vode,  a ostalo Općina Jasenovac.

 

JASENOVAC_VODOVOD_1

 

– Ovo je investicija koja se radi jednom u 50 godina. Pored novog cjevovoda, kroz projekt radio bi se i novi bunar, kako bi Općina Jasenovac imala vlastiti izvorište te uređaje za preradu vode, ističe općinska načelnica Marija Mačković. Na novoj vodovodnoj mreži, u projektu je i ugradnja i novih vodomjeri kod priključka.

 

 

Mačković dodaje

 

 

Partner u projektu su „Jasenovačka voda“ d.o.o., radove izvodi tvrtka „Le-grad d.o.o.“  Graberje  Ivaničko, nadzor radove vrši „ Mimas usluge“ iz Lipovljana, a  vođenje projekta „Tenzor“„ d.o.o.

 

 

JASENOVAC_VODOVOD_4JASENOVAC_VODOVOD_2


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.