Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Povoljna epidemiološka situacija u Sisačko-moslavačkoj županiji

Iz proračuna 500 tisuća dodatnih kuna mjesečno za osiguravanje nastave u novim uvjetima

Iz proračuna 500 tisuća dodatnih kuna mjesečno za osiguravanje nastave u novim uvjetima

Po današnjim podacima županijskog stožera jedna je novooboljela osoba od bolesti Covid-19 s područja naše županije. Više smo saznali na danas održanoj tiskovnoj konferenciji, kojoj je prethodila sjednica Stožera civilne zaštite.Ocjenjujući kako je proteklih dana stanje s epidemijom koronavirusa povoljno, na današnjoj sjednici nisu donesene posebne odluke o ograničenjima, istaknuo je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

 

Župan je pozvao stanovnike naše županije da se i dalje odgovorno ponašaju

Načelnik Stožera Roman Rosavec, podsjećajući kako i nadalje trebamo poštivati osnovne upute Nacionalnog stožera, o pravilnom nošenju maski u zatvorenim prostorima, fizičke distance , dezinfekcije ruku, pogrebima bez izražavanja sućuti, sportskim natjecanjima bez gledatelja ,istaknuo je kako, za sada, radi povoljne epidemiološke situacije u Sisačko-moslavačkoj županiji  neće biti ograničenja u broju uzvanika na svadbenim svečanostima, što su najčešći upiti prema stožeru, ali  uz nužno pridržavanje već poznatih epidemioloških mjera.

 

 

Rosavec dodaje

 

 

Trenutno je u našoj županiji aktivno 46 oboljelih osoba od bolesti Covid-19, a za 224 osobe određenaje  mjera samoizolacije, jedan policijski djelatnik obolio je od ove zarazne bolesti, na kućnom je liječenju, a osam je policijskih službenika u samoizolaciji, izvjestio je danas načelnik PU sisačko-moslavačke Luka Pešut

 

 

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo naše županije dr. Inoslav Brkić također je potvrdio kako su i oboljeli s odručja naše županije  virus donijeli s ljetovanja

 

 

Dr. Inoslav Brkić potvrdio je da je od bolesti Covid-19 oboljela i zdravstvena djelatnica Doma zdravlja Dvor, a  svi njezini kontakti su obrađeni.

Ponovio je poziv mladima da nakon povratka s ljetovanja najmanje 14 dana ne posjećuju starije članove obitelji, te  da, primjete li simptome,  se jave svom dežurnom liječniku ili epidemiologu.

Na liječenju u sisačkoj Općoj bolnici je jedan Covid pacijent, sve službe bolnice rade uobičajeno, a pacijenti se pozivaju da poštuju točno vrijeme dolaska na naručeni pregled, istaknuo je ravnatelj ove ustanove  dr. Tomislav Dujmenović.

 

 

Dodajmo još kako će Županija za 22 škole , iz svog proračuna izdvojiti oko 500 tisuća dodatnih kuna mjesečno za organiziranje nastave u novim uvjetima .

 

 

IMG_0018

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.