Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Počeli konzervatorsko-restauratorski radovi na zgradi POU Kutina

Ova kasnobarokna palača jedan je od najstarijih sačuvanih objekata javne namjene u Kutini

Ova kasnobarokna palača jedan je od najstarijih sačuvanih objekata javne namjene u Kutini

Na staroj zgradi Pučkog otvorenog učilišta Kutina započeli su konzervatorsko-restauratorsko–istraživački radovi. Kako piše ravnateljica Jasminka Molnar na FB stranici Pučkog otvorenog učilišta, oni su, pored digitalne snimke postojećeg stanja i geodetskih izmjera, podloga za izradu projekta koji obuhvaća obnovu žbuke, izolacije i stolarije na obje zgrade.

„Želimo i Ministarstvu kulture i Gradu i Županiji predati cjeloviti projekt i pokazati im važnost obnove zgrade koja ima veliku vrijednost, arhitektonsku i povijesnu ali i kulturnu i obrazovnu, budući je u svakodnevnoj javnoj funkciji. Nakon niza radova u unutrašnjosti kina i novog krovišta, sad je red da uljepšamo i vanjski izgled i učinimo ih sigurnijima i ugodnijima za sve korisnike. Neka nam to bude svima u interesu!“

Zgrada Pučkog otvorenog učilišta, kasnobarokna palača kotarske oblasti sagrađena je još u 18. st. Arhitektonski je i povijesno jedan od najstarijih sačuvanih objekata javne namjene u Kutini i zaštićeno je kulturno dobro. U podrumu je Vinski dvor, u prizemlju Osnovna glazbena škola a na katu su upravne prostorije i učionice Pučkog otvorenog učilišta Kutina.

Pučko otvoreno učilište

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.