Sisački festival piva 2020

VI. Sisački festival piva održava se u subotu, 12. rujna kao dio manifestacije Dani industrijske baštine. Sisak je prvi grad u Hrvatskoj koji koristi bogatstvo svoje industrijske baštine, a priču je pokrenuo Gradski muzej Sisak.

Ovogodišnjim Festivalom piva obilježava se 165 godina od osnutka prve sisačke pivovare. Zgrada u kojoj se nekada proizvodilo pivo jedna je od najstarijih građevina industrijske baštine u gradu. Organizatori Sisačkog festivala piva su Grad Sisak, Gradski muzej i Turistička zajednica grada Siska.

Festival piva započinje već tradicionalnim obilaskom „Rute sisačkih pivovara“ u 15:00 sati. Ruta kreće od Stare pivovare (Obala Ruđera Boškovića 2), a završava kod Nove pivovare (danas klizalište Zibel, Gundulićeva bb).

Program se nastavlja u centru grada, na prostoru prekrasne Šetnice Slave Štriegla, gdje će se predstaviti desetak craft pivara iz Hrvatske, a među njima su i Sisački crafteri. Uz pivo i dobru gastro ponudu Siščani i njihovi gosti moći će uživati u koncertima bandova: Bluzzy Threesome, Pocket Palma i Pick Siebneri.

Oni koji bi htjeli saznati malo više o industrijskoj baštini grada Siska mogu se prošetati do zgrade HOKU u kojoj je smješten prvi interpretacijski centar spomenutog sadržaja. Neće nedostajati ni zabave za najmlađe, a u 16:00 i 18:00 sati brodom Juran i Sofija može se provozati od Malog Kaptola do Starog grada.


001

Ovu subotu dođite na VI. Sisački festival piva!
5.00(1 glas)
Komentara(0)