Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

OŠ Zorke Sever Popovača podigla “Zelenu zastavu”

U samo dvije godine zaradili status Eko škole

U samo dvije godine zaradili status Eko škole

Osnovna škola Zorke Sever Popovača stekla je status Međunarodne Eko škole te postala jedna od 450 takvih škola u Republici Hrvatskoj. Na prigodnoj svečanosti održanoj jučer podignuta je i “Zelena zastava” koju je dodijelila Udruga “Lijepa naša”.


Prije samog podizanja zastave ravnateljica škole Zvjezdana Martinec zahvalila je svim učenicima i djelatnicima bez čijeg truda i zalaganja ne bi došlo do ovog svečanog trenutka, naglasivši kako je ovaj status postignut u samo dvije školske godine koliko i radi ova ustanova.


O značenju dobivanja Zelene zastave govorio je i Ante Kutle, predsjednik Udruge Lijepa Naša koji je istaknuo važnost ekologije, rekavši da “bez očuvanja prirode nema opstanka“. „Ekološki odgoj od malena je od velike vrijednosti, ponosni smo što odgajamo opreznije i pažljivije generacije koje će pristupati prirodi s poštovanjem i djecu koja će svojim ispravnim navikama postupanja s okolišem poslužiti nama odraslima kao primjer“ – naglasio je Kutle.

Grad Popovača iznimno je ponosan na ovaj uspjeh OŠ Zorke Sever koja je, nakon Dječjeg vrtića Popovača, postala vlasnik Zelene zastave te se može zaključiti kako sve odgojno-obrazovne ustanove s područja Popovače sada imaju taj status, naglasio je gradonačelnik Josip Mišković pojasnivši kako ona ne predstavlja samo postignuće već i obvezu.


Da je stjecanje ovog statusa Međunarodne Eko škole važno smatra i Sisačko-moslavačka županija, stoga je ovoj svečanosti nazočio i zamjenik župana Roman Rosavec. Ova će se Zelena zastava u naredne dvije godine s ponosom vijoriti na jarbolu u školskom dvorištu, a potom, iz škole se nadaju, slijedi stjecanje novog statusa i podizanje nove zastave.

 

EKO EKO2

EKO4Eko1EKO 2EKO6

EKO 7

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.