Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Održan stručni skup na temu: Opstanak na Banovini

Dana 28. rujna 2020. godine s početkom u 9 sati u Hrvatskoj Dubici održan je stručni skup na temu: Opstanak na Banovini.

Na stručnom skupu sudjelovali su stručnjaci iz područja demografije, sociologije, etnologije, ekonomije, poljoprivrede i ruralnog razvoja s ciljem dobivanja smjernica za najbolje moguće korištenje razvojnih potencijala održivog razvoja Banovine.

Na samom početku skupa prisutnima se obratila Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade koja se osvrnula na demografske trendove u RH

 

 

Marijana Petir, saborska zastupnica istaknula je da je cilj ovog stručnog skupa čuti mnogo dobrih ideja koje su preteča razvoja Banovine

 

 

Problem opstanka na Banovini je detektiran, istaknula je Marijana Petir

 

 

Župan Sisačko-moslavačke županije smatra da je opstanak na Banovini veliki problem

 

 

O viziji budućnosti Banovine obratio se doc.dr.sc. Stjepan Šterc, profesor sa Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu koji je istaknuo da će opstanak na Banovini biti težak ukoliko se nešto ne promjeni, a promjene počinju od države i uvođenja novih reformi za ovo područje.

Dijana Vuković, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica osvrnula se na socijalne probleme i socijalno planiranje na području svoga djelovanja te napomenula koje sve usluge nedostaju na području djelovanja CZSS Hrvatska Kostajnica te da nesotaje barem 50 ljudi tj. stručnog kadra.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.