Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Motoristi kluba Škorpion obnovili krov obitelji Knobloch u Lipovljanima

Bikeri dobra srca

Bikeri dobra srca

Na inicijativu Moto kluba Škorpion iz Novske, održana je dvodnevna humanitarna akcija tijekom koje su njihovi članovi i članovi prijateljskih moto klubova, te vatrogasci, obnovili krov na kući obitelji Smilje Knobloch iz Lipovljana. Investicija vrijedna 30-tak tisuća kuna odrađena je dobrovoljnim radom, pa tročlana obitelj Knobloch sada ima novi krov nad glavom.

U subotu, 12. rujna skupilo se 30-tak bikera, što iz MK Škorpion, što iz susjednih klubova, moto klubova iz Sunje i Kutine, pa je prionulo na obnovu i izgradnju novog krova na obiteljskoj kući u ulici sv. Barbare u Lipovljanima. Skinut je stari, dotrajali crijep, skinute su i letve, pa su rogovi popravljeni i ojačani, nakon čega je uslijedilo novo letvanje krova. Očišćen je i tavan obiteljske kuće na kojem je za pun kamionski kontejner bilo raznih nepotrebnih stvari prijašnjih vlasnika.

Nakon završenog letvanja, akcija je nastavljena i u nedjelju, pokrivanjem krova obojenim limom. Od oko 30-tak tisuća kuna, koliko će stajati materijal za obnovu krova, nešto su pomogli i donatori.

“Stalnu pomoć obitelji Knobloch pruža poduzetnik Blaž Brebrić, a s donacijskim prilogom uključila se i Limarija Baranček iz Lipovljana. Općina Lipovljani za akciju izmjene krova donirala je 5 tisuća kuna, a ostala potrebna sredstva namaknut će se s računa humanitarne akcije za obitelj Knobloch” – rekla nam je Snježana Čavlović, koja gotovo već godinu dana traži pomoć za obitelj Knobloch, obitelj njenog brata, koji je počinio samoubojstvo, a obitelj je živjela u neprimjerenim uvjetima na lipičkom području. Svima se najsrdačnije zahvaljuje u svoje ime i ime obitelji Knobloch.

Na akciji obnove krova, u nedjelju, 13. rujna radilo je 20-tak što motociklista Škorpiona, što vatrogasaca DVD-a Janja Lipa. U popodnevnim satima, akcija pokrivanja krova, odnosno postavljanja limenih ploča završena je na radost obitelji Čavlović i Knobloch. Za sve bikere i ostale radnike na humanitarnoj akciji obnove krova priređen je ručak. Mnogi, koji iz nekih razloga nisu moli sudjelovati na dvodnevnoj humanitarnoj akciji koju su potaknuli bikeri Moto kluba Škorpion iz Novske, donirali su hranu ili piće za radnike.

Nakon završenog posla na obnovi krova, zadovoljstvo je titralo i na licima bikera Škorpiona, koji su se još jednom iskazali u pružanju pomoći potrebitima.

MotoMOTO 4MOTO2Moto1Moto 3

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.