Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Kutinske škole i vrtići pripremili se za početak nove odgojno-obrazovne godine

Nastava u Kutini odvijat će se po modelu A – u školskim klupama

Nastava u Kutini odvijat će se po modelu A - u školskim klupama

U kutinskoj Gradskoj vijećnici održana je konferencija za medije, kojoj je, a vezano uz početak nove školske godine , prethodio sastanak Aktiva ravnatelja, gradonačelnika te predstavnika Upravnog odjela  za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo na kojem se razgovaralo o mjerama prevencije korona virusom i početku školske godine.Gradonačelnik Zlatko Babić

 

 

„U kutinskim školama bilo je potrebno osigurati poštivanje fizičke udaljenosti od 1,5 do 2 metra ili nošenje maski, omogućiti rad u dvije smjene, . Uz to, preporuka je da se rad izvodi što je više moguće na otvorenome, a to se posebno odnosi na nastavu tjelesne i zdravstvene kulture .

 

Snježana Coha

 

Učenicima  s teškoćama u razvoju osigurani su  pomoćnici koji će sjediti uz njih i koristit će masku. Ravnatelji su obvezni donijeti Protokol dolaska, ulaska i izlaska u i izvan školske ustanove, Protokol kretanja u školskoj ustanovi, Protokol podjele obroka , te Protokol korištenja školske sportske dvorane, istaknula je Snježana Coha, ravnateljica OŠ Vladimira Vidrića Kutina  .

Dječji vrtić Kutina radio je svo vrijeme,odnosno svoj rad nije prekidao proglašenjem epidemije, podsjetila je ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sandra Todorov

 

 

Grad je ove godine, podsjetio je  pročelnik UO za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić   osigurao 1.300.000,00  kn  za sufinanciranje školskog pribora, ulaže i u osiguranje maski za sve učenike , a vjeruju kako će  i ove godine osigurati putem natječaja sredstva za sufinanciranje školske prehrane za učenike iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

 

 

Gradonačelnik se, u konačnici,osvrnuo i na suradnju ravnatelja škola s područja Kutine i Grada Kutine. „Ravnatelji škola zaista su dali sve od sebe kako bi na što bolji način organizirali svoje suradnike te kako bi nastava mogla teći nesmetano u našim školama. Škola u Kutini odvijat će se po modelu A, odnosno škola u školskim klupama. Na početku školske godine u većini škola ići će se na sustav suhog obroka te će se o tome još razgovarati u skladu s okolnostima. Gdje je potrebno, osigurat će se dodatni prijevoz autobusom kako bi se osigurala distanca u autobusu“ dodao je Zlatko Babić.

 

Željko TomičićSandra TodorovZlatko Babić

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.