Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Grad Kutina potpisao osam ugovora za poslove iz Programa javnih radova

„Projekt se provodi s ciljem aktivacije nezaposlenih osoba na društveno korisnim poslovima “

„Projekt se provodi s ciljem aktivacije nezaposlenih osoba na društveno korisnim poslovima "

Grad Kutina u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje područni ured Kutina, putem mjere aktivne politike zapošljavanja – mjera javni rad, treću godinu zaredom provodi Program javnih radova na revitalizaciji javnih površina Grada Kutine. Na ovim će poslvoima biti angažirano 8 osoba s kojima je Grad Kutina potpisao Ugovore o radu na određeno vrijeme od šest mjeseci.

Na Javni natječaj pristiglo je 16 zahtjeva, četvero kandidata nije udovoljilo uvjetima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dok je jedna kandidatkinja odustala.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić rekao je  kako će ovim projektom osobe koje su se javile na javne radove dobiti priliku raditi poslove na šest mjeseci u Gradu Kutini. Radi se o osobama koje su teško zapošljive, koje uglavnom dolaze iz ruralnih dijelova  i koje će pridonijeti da  Kutina nakon završetka javnih radova izgleda još ljepše i uređenije. Ovo je prihvatljiva opcija i za Grad Kutinu i za radnike koji će sljedećih pola godine (od rujna do veljače) raditi na revitalizaciji javnih površina.

 


„Projekt je  financiran sredstvima Europske unije za svih 8 osoba na način da će radnici ostvariti primanja u iznosu minimalne bruto plaće u iznosu od 4.732,82 kn za radnike s punim radnim vremenom (6 radnika), odnosno 50% troška minimalne bruto plaće u iznosu od 2.366,41 kn za radnike s nepunim radnim vremenom (2 radnika).

Svim radnicima bit će plaćeni putni troškovi, a Grad Kutina će snositi trošak određenih prava iz kolektivnog ugovora (Božićnica) te će se pobrinuti za radne uvjete i nabavu opreme za rad. Iznos plaće određen je Zakonom i Uredbom o minimalnoj plaći te sukladno aktima HZZ-a. Ukupni troškovi programa javnih radova (plaće+ prijevoz zaposlenika+Božićnica+oprema) iznose 225.767,94 kuna“, rekao je Eduard Gelešić, pročelnik UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša.

 

DSCN5808


 

Uz djelatnike UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša, koordinaciju javnih radova obavljat će djelatnici Komunalnih servisa Kutina d.o.o.

„Projekt se provodi s ciljem aktivacije nezaposlenih osoba na društveno korisnim poslovima nekonkurentnima postojećem gospodarstvu s ciljem njihove motivacije za daljnje uključivanje na tržište rada“, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

Krešimir Lenić , direktor Komunalnih servisa Kutina rekao je kako se nada dobroj suradnji te nadodao: “U sklopu mjere Javnih radovi provodit će se društveno koristan rad, neprofitnog i nekomercijalnog karaktera. Javni rad koristi društvenoj zajednici, a temelji se na zaštiti i očuvanju okoliša zajednice i obuhvaća radove na održavanju čistoće i uređenju javnih gradskih površina i čišćenju javnih prostora.“

Javni rad je jedna od mjera aktivne politike zapošljavanja koja na tržištu rada spada u domenu direktnog stvaranja novih radnih mjesta kojoj je cilj potpora zapošljavanju, socijalno uključivanje ugroženih skupina na tržištu rada te podizanje kvalitete življenja stanovnika naselja.

 

DSCN5905DSCN5895DSCN5761DSCN5767

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.