Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Crnac proslavio blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Mihaela arkanđela

Misno slavlje predvodio je vlč. Ivan Kovačić

Misno slavlje predvodio je vlč. Ivan Kovačić

U subotu, 26. rujna selo Crnac proslavilo je svojeg nebeskog zaštitnika sv. Mihaela arkanđela i 25. godišnjicu blagoslova istoimene kapele u sastavu župe Pohoda BDM u Sisku. Misno slavlje predvodio je vlč. Ivan Kovačić, župnik iz toga vremena u zajedništvu s aktualnim župnikom, vlč. Ivanom Grbešićem, dekanom i župnikom iz župe blaženoga Alojzija Stepinca u Budaševu vlč. Krešimirom Bulićem te župnikom župe svete Katarine u Komarevu vlč. Mirkom Režekom. Pjevanje je animirao župni mješoviti zbor. Slavlju su nazočili predstavnici Sabora, Sisačko-moslavačke županije te Grada Siska.

Osvrnuvši se na Božju riječ, propovjednik Kovačić je istaknuo važnost iskustva vjere u živoga Boga i prepoznavanja Božjih tragova u našemu životu koji nas vode ljubavi prema Bogu i bližnjemu.

Upravitelj župe, vlč. Ivan Grbešić zahvalio je na koncu misnog slavlja svim prisutnima na molitvi koja dozivlje sjećanja na 25. godišnjicu blagoslova kapele Svetog Mihaela u Crncu koju je predvodio blagopokojni kardinal Franjo Kuharić tek nekoliko dana prije vojno-redarstvena akcije Oluja čiji je stožerni general bio Janko Bobetko iz Crnca koji je bio glavni pokrovitelj izgradnje kapele Svetog Mihaela.


image0

image5

image1

image3


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.