Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Spust unskim čamcima

Plovidbom trima rijekama proći će 130 km

Plovidbom trima rijekama proći će 130 km

S deset čamaca i svom potrebnom logistikom  započeo je jučer tradicionalni Spust unskim čamcima koji uz obljetnicu Vojno-redarstvene operacije „Oluja“, 18. godinu za redom organiziraju članovi HVIDRA-e i Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata iz Hrvatske Kostajnice. Miroslav Ivezić, predsjednik HVIDRA-e Hrvatska Kostajnica je podsjetio kako se ovaj spust odvija na tri rijeke, Kupi, Savi i Uni, a dugačak je 130 km. Spust je tradicionalno krenuo s petrinjskog Gradskog kupališta, a sudionike su pozdravili, u ime domaćina  gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, kao i gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan.

„Čast mi je u ime svih ovih dečki da mogu reći u ime Grada Hrvatska Kostajnica i u svoje osobno ime zahvaliti se Gradu Petrinji i gospodinu Dumboviću na dočeku, svake godine što nas ugosti i što HVIDRA-u i UHDDR Grada Hrvatska Kostajnica počasti, da se ovdje okrijepimo na ovom putu i obilježavanju naše oslobodilačke akcije Oluja. Ja bih se samo zahvalio svima vama što ste postavili temelje za budućnost Republike Hrvatske i ovu mladež koju ja mogu predstavljati u ime cijele županije, jer znate što ide u temelje, ide ono najčvršće, a to ste dečki vi. Hvala vam i živjeli“, poručio je Bišćan.

 

 

Image00001

„Ovo je jedan kontinuitet jedne lijepe priče, priče kojom imamo ona sjećanja, beskrajna sjećanja na 90-te godine. I kada vidim ovdje neke ljude koje prepoznajem još iz 1991. godine, onda sam siguran da sve ono što smo radili zajedničkim trudom i radom, dragovoljno smo došli i odradili jedan ogroman posao. Mnogi su mislili da nećemo uspjeti, taj put je bio težak put. Mi smo napravili odlično djelo, stvorili smo Domovinu. Domovina se ne stvara svaki dan. To je trenutak u kojem imaš osjećaj ili nemaš osjećaj. To je trenutak u kojem su hrvatski branitelji imali taj osjećaj i krenuli prvi“, rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, te poručio  kako se Oluja mora slaviti u Petrinji zbog brojnih žrtava koji su položili svoje živote za danas slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

 

Image00016Image00012

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.