Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Priopćenje petrinjskog gradonačelnika o cijeni odvoza otpada

Poskupljenja za sada neće biti

Poskupljenja za sada neće biti

Direktor petrinjskog Komunalca Vlado Lovreković ovih je dana najavio porast cijene usluge odvoza otpada na području grada, a sve je komentirao i gradonačelnik Dumbović čiju izjavu prenosimo u cijelosti:

‘Obzirom na komentare i najave direktora gradskog poduzeća ‘Komunalac”’o povećanju cijena odvoza otpada u našem gradu, odlučio sam javno reagirati. Kao gradonačelnik sam po funkciji ujedno i Skupština poduzeća  te donosim i potvrđujem odluke u poslovanju ‘Komunalca’, a tako i odluku o promjenama cijena usluga odvoza otpada. Istup direktora Lovrekovića je njegovo promišljanje o poteškoćama s kojima se on i njegovi suradnici svakodnevno susreću u svom radu, ali ne i nešto što je usuglašeno na razini Skupštine poduzeća, tim više što sam u svim dosadašnjim razgovorima na ovu temu dao jasno do znanja da takvu odluku neću potpisati.

Kod formiranja cijena usluga, osim financijske isplativosti svakako treba uzeti u obzir i aktualnu situaciju koju epidemija korone ostavlja na cijelo društvo, gospodarstvo, ali i na financijske mogućnosti naših građana. U Petrinji smo do sada uložili i rada i sredstava kako bi osigurali najbolju opremu za odlagalište u Taborištu, 24 tisuće kanti , vozila, kompaktor, mobilna reciklažna vozila.

Direktor nije izabran da bi javno formirao cijene i najavljuje poskupljenja nego da se brine o standardu usluga. Nadam se da će iz ovog svega izvući pouku i biti odmjereniji kod svojih izjava, za dobrobit svih. Svjestan sam da je ova vijest među građanima izazvala zabrinutost  pa i neizvjesnost i zato sam imao potrebu javno je demantirati.’

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.