Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Otvoreno Pristanište “Strug” i zaplovili čamci na solarni pogon

“Otkrij neotkriveno”

"Otkrij neotkriveno"

U suradnji JU Park prirode Lonjsko polje ,Gradom Novska ,  Hrvatskim vodama , te u suradnji s tvrtkama Novokom i Tanac danas je simbolično otvoreno Pristanište Strug na istoimenoj rijeci . Kao novi turistički sadržaj u funkciju su stavljena dva čamca na solarni pogon, te kanui. Riječ je o gotovo nečujnim plovilima koji će turistima omogućiti razotkrivanje ljepote do sada samozatajne rječice. Tijekom vožnje čamcima pružat će im se diskretan pogled na prirodu kakva se u rijeci i oko nje razvija već tisućama godina – bez utjecaja čovjeka ili u minimalnom doticaju s njim. To pred stanovnike okolnih sela i gradova te turiste stavlja i veliku obvezu – brigu o netaknutoj prirodi.

Ravnatelj PP Lonjsko polje Ivor Stanivuković

 

 

Da je ovo odlična lokacija za upotpuniti turističku ponudu grada Novske potvrdila je i sirektorica Turističke zajednice Marija Kos-Šaka.

 

 

Ova investicija važna je iz tri razloga, rekao je u prigodi otvorenja pristaništa gradonačelnik Novske Marin Piletić

 

 

Podsjetimo, u sklopu otvorenja pristaništa bit će organizirana i akcija čišćenja obala Struga u kojoj će sudjelovati članovi Športskog ribolovnog društva „Karas“ Novska i Športskog ribolovnog društva „Jez“ Jasenovac, djelatnici Grada Novske, njegovih tvrtki, Turističke zajednice grada Novske i Parka prirode Lonjsko polje te članovi Mjesnog odbora i stanovnici sela Plesmo.

 PLESMO_PRISTANIŠTE_11PLESMO_PRISTANIŠTE_10PLESMO_PRISTANIŠTE_7PLESMO_PRISTANIŠTE_6PLESMO_PRISTANIŠTE_5PLESMO_PRISTANIŠTE_3

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.