Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Održan treći sastanak tima za međuresornu suradnju i koordinaciju

U sklopu projekta planira se izraditi informativni letak za građane

U sklopu projekta planira se izraditi informativni letak za građane

U prostorijama Gradskog društva CK Hrvatska Kostajnica prema ranije utvrđenom terminu održan je treći sastanak tima čija je zadaća definiranje opasnosti i poduzimanje mjere u rješavanju kriznih sitaucija.

Sastanak je održan sukladno Sporazumu o međuresornoj suradnji i koordinaciji u području sprječavanja nasilja i drugih ugrožavajućih ponašanja na lokalnoj razini.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici PGP-a, Centra za socijalnu skrb, Zavoda za hitnu medicinu i  Crvenog križa.

Zamjenik načelnika PGP Hrvatska Kostajnica napomenuo je da je broj kaznenih dijela na području PGP Hrvatska Kostajnica u znatnom padu.

Isto tako, predložio je svim članovima tima da se u sklopu ovog projekta izradi promotivni letak koji bi se djelio građanima. Cilj letka je informiranje građana o nasilju u obitelji te dostupnost svih brojeva žurnih službi (policije, Centra za socijalnu skrb, Crvenog križa, obrazovnih ustanova).

Zamjenica ravnateljice CZSS Hrvatska Kostajnica istaknula je da je od pojave pandemije koronavirusa uvećan broj upozorenja roditeljima zbog zanemarivanja djece te je povećan broj jednokratnih pomoći i zahtjeva za razvodima.

Ravnateljica Crvenog križa osvrnula se na novi projekt Zaželi kroz koji će zaposliti 32 žene koje će skrbiti o 224 korisnika treće životne dobi.

Iz Zavoda za hitnu medicinu upoznali su nas sa novim načinom rada zdravstvenih djelatnika zbog COVID-a. Naime, od sada će zdravstveni djelatnici koji rade na hitnoj raditi u 24 satnim smjenama kako bi se što više sačuvali od zaraze korona virusom.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.