Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Obilježavanje šumskih staza iznad Jazavice

Projekt koji će proširiti turističku ponudu grada Novske

Projekt koji će proširiti turističku ponudu grada Novske

Dobra vijest za sve ljubitelje prirode, rekreativce i planinare: u šumskom području iznad naselja Jazavica, obilježavanjem i adekvatnim označavanjem dobro uređenih šumskih putova, proširuje se turistička ponuda koja će povezati pješačke, planinarske  i cikloturističke staze. Staze će biti posebno pogodne za adrenalinski cikloturizam.

Direktorica Turističke zajednice Grada Novske, Marija Kos Šaka

 

 

Živopisno područje i vijugave staze koje se penju prama vrhovima okružuju velika stabla bukve praveći hlad. Putovi vode prama najvišem 467 metara visokom vrhu Zmajevac, a s nekoliko drugih  vrhova novljanskog gorja, s vidikovaca koji će se izgraditi, s jedne strane moći će se  promatrati panorama prema Mokrom polju i Posavini, a s druge se otvara pogled prema Lipiku, Pakracu i Psunjskom gorju.

 

 

„Staze povezuju i nekoliko izlaza prema drugim naseljima, njihovim označavanjem i izradom karte cijelog područja, privuklo bi se ljubitelje prirode i rekreativce“, kazala je govoreći o projektu Kos Šaka. U realizaciju će se uključiti Grad Novska, Planinarsko društvo „Zmajevac“ Novska i HGSS stanica Novska, te zainteresirani OPG-i.

Prema riječima Tomislava Bogojevića, pročelnika HGSS stanice Novska, u planu im je izraditi turističko-planinarski zemljovid novljanskog gorja, kartografske liste s preciznim prikazom i  podacima  s terena koji obuhvaćaju sve planinarske, pješačke, poučne i biciklističke staze.

 

TZ_BIC_3

TZ_BIC_2TZ_BIC_4

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.