TZ_BIC_1

Dobra vijest za sve ljubitelje prirode, rekreativce i planinare: u šumskom području iznad naselja Jazavica, obilježavanjem i adekvatnim označavanjem dobro uređenih šumskih putova, proširuje se turistička ponuda koja će povezati pješačke, planinarske  i cikloturističke staze. Staze će biti posebno pogodne za adrenalinski cikloturizam.

Direktorica Turističke zajednice Grada Novske, Marija Kos Šaka

 

 

Živopisno područje i vijugave staze koje se penju prama vrhovima okružuju velika stabla bukve praveći hlad. Putovi vode prama najvišem 467 metara visokom vrhu Zmajevac, a s nekoliko drugih  vrhova novljanskog gorja, s vidikovaca koji će se izgraditi, s jedne strane moći će se  promatrati panorama prema Mokrom polju i Posavini, a s druge se otvara pogled prema Lipiku, Pakracu i Psunjskom gorju.

 

 

„Staze povezuju i nekoliko izlaza prema drugim naseljima, njihovim označavanjem i izradom karte cijelog područja, privuklo bi se ljubitelje prirode i rekreativce“, kazala je govoreći o projektu Kos Šaka. U realizaciju će se uključiti Grad Novska, Planinarsko društvo „Zmajevac“ Novska i HGSS stanica Novska, te zainteresirani OPG-i.

Prema riječima Tomislava Bogojevića, pročelnika HGSS stanice Novska, u planu im je izraditi turističko-planinarski zemljovid novljanskog gorja, kartografske liste s preciznim prikazom i  podacima  s terena koji obuhvaćaju sve planinarske, pješačke, poučne i biciklističke staze.

 

TZ_BIC_3

TZ_BIC_2TZ_BIC_4

Obilježavanje šumskih staza iznad Jazavice
0.00(0 glasova)
Komentara(0)