Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Zdrav vid na suncu uz 30 do 50% popusta na sunčane naočale u Optičkom studiju Monokl!

Saznajte na što obratiti pozornost prilikom kupnje sunčanih naočala

Broj očnih bolesti u posljednje je vrijeme u porastu. UV zrake osim što štete koži, jednako su opasne i za naše oči, posebno za leću i mrežnicu. Pretjerana izloženost štetnom zračenju doprinosi sve većem broju katarakti, odnosno zamućenja očne leće, ali i različitim upalnim procesima (fotokeratitis).

Uz brigu o koži nanošenjem kreme za sunčanje visokog zaštitnog faktora, po istom principu trebalo bi razmišljati i o zaštiti očiju kvalitetnim sunčanim naočalama tijekom svih aktivnosti na otvorenom, ali i u prometu kada blještanje svjetla s površina ceste i drugih automobila, osim što smanjuje sigurnost, uzrokuje pojačano naprezanje oka. Nošenje sunčanih naočala treba biti zdrava navika od najranijeg djetinjstva čak i kada je sunce iza oblaka i kada nam se čini da zračenje nije visoko.


Na što obratiti pozornost prilikom kupnje sunčanih naočala?

Prilikom odabira sunčanih naočala uz subjektivan odabir boja, oblika i slijeđenje trendova sezone, nastojte odabrati modele koji slijede linije lica i što više moguće zatvaraju ulaz svjetlosti u oko. Posebno su za oko ugodni polarizirajući filteri čija je glavna prednost prvenstveno što ne propuštaju reflektirano svjetlo te na taj način daju izoštreniju sliku i bolji kontrast.

Poalrizirane sunčane naočale posebno se preporučuju gdje je velika refleksija – na snježnoj površini, iza vjetrobranskog stakla, na moru, vlažnoj cesti i kod niskog sunca koje uzrokuje blještanje koje mijenja percepciju oblika i boja, smanjuje oštrinu vida, ali i izaziva veliko naprezanje očiju i njihov zamor.

Polarizirane sunčane naočale stoga smanjuju refleksije, omogućuju bolji kontrast i odmaraju oči. Preporučuju se svima koji mnogo vremena provode na otvorenom, sportašima i vozačima. Moguće ih je naručiti i s dioptrijom pa se na taj način kvalitetno pokrivaju vizualne potrebe i osoba kojima je potrebna korekcija vida.

Posjetite Optički studio Monokl u Sisku, ulica Ivana Kukuljevića Sakcinskog 9A i odaberite sunčane naočale uz 30% popusta na novu kolekciju i 50% popusta na prošlogodišnju kolekciju sunčanih naočala. Veliku kolekciju polariziranih sunčanih naočala možete kupiti po cijeni od 349,30 kn.

Akcija traje do isteka zaliha, a dio kolekcija možete pronaći na www.monokl.hr

 

001

002

003

004

005

006

007

008

 


Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.