Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Za realizaciju projekata Županija će se zadužiti za 80 milijuna kuna

Zaduženje ne ulazi u stopu zaduženosti Županije

Zaduženje ne ulazi u stopu zaduženosti Županije

Županijski vijećnici prihvatili su na prošloj sjednici Županijske skupštine  „Prijedlog Odluke o zaduživanju Sisačko-moslavačke županije za realizaciju kapitalnih projekata“. Riječ je o zaduženju na 80 milijuna kuna za realizaciju EU projekata, što ne ulazi u stopu zaduženosti Županije, rekla je privremena pročelnica Upravnog odjela za proračun, financije i javnu nabavu SMŽ, Marijana Klobučar Bobetko obrazlažući prijedlog odluke.

Moram pohvaliti što smo u ovoj godini, bez obzira na koronu, uspjeli smanjiti naš dug s gotovo 12 – 13 milijuna kuna, rekao je pojašnjavajući šrijedlog župan Ivo Žinić.

Uveli smo malo reda i neke druge stvari smo poboljšali, tako da je evo, stanje stabilno. Imamo još naravno tih dugovanja. Pokušavamo i kredit za školu u Popovači prebaciti na državu i vidjet ćemo hoćemo li to uspjeti. Tih 50 milijuna kuna nam je stalno „na vratu“. Ponavljam ovo što je rekla i pročelnica: ovo nam ne ulazi u stopu zaduženosti. Županije maksimalno mogu biti zadužene 20 posto. Mi smo ovog trena na 17 posto ukupnog zaduženja. Kad sam ja došao na mjesto župana prije šest godina bili smo zaduženi nekih 21 – 22 ili čak 23 posto. Malo smo to uspjeli dovesti u red. Mogli smo mi stati, zaustaviti razvoj, ne ući u ove projekte. Onda bismo jednostavno trošili ono što imamo. Ipak, vidljivo je da se na svakom koraku nešto gradi. Bolnica u Sisku – da nismo ušli u ovaj rizik nikada ne bi bila napravljena, vjerujte nikad da nije bilo tada tih 70 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Otkud bi to Županija? Od države vidimo da sigurno ne bi dobili. S te strane, vjerujem da je ovo jedan dobar potez i da ćemo uspješno moći i dalje provoditi sve ove projekte“, rekao je Žinić.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.