Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Vijećnici jednoglasno prihvatili rebalans proračuna Županije za 2020. godinu

Prihodi i primici, kao i rashodi i izdaci veći su za 40,4 mln kn

Prihodi i primici, kao i rashodi i izdaci veći su za 40,4 mln kn

Uz  pozitivno mišljenje odbora Županijske skupštine (Odbora za Statut, Poslovnik i propise, Odbora za financije i proračun, Odbora za gospodarski razvoj, Odbora za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Odbora za društvene djelatnosti i Odbora za branitelje i žrtve Domovinskog rata), jednoglasno je na 20. sjednici Županijske skupštine  prihvaćen Prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna SMŽ za 2020. godinu, zajedno s prijedlozima izmjena i dopuna programa javnih potreba u kulturi, športu i socijalnoj skrbi.

Ovim izmjenama i dopunama proračuna se prvenstveno pristupilo zbog kreditnog zaduženja od 80 milijuna kuna. Rashodi za EU projekte se odnose na energetsku obnovu osnovnih i srednjih škola: Osnovne škole Osekovo, Osnovne škole „Mate Lovraka“, Osnovne škole Jasenovac, Osnovne škole „Ivo Kozarčanin“ Dubica te Srednje škole Glina. Također se to odnosi na energetsku obnovu Neuropsihijatrijske bolnice Popovača i to 6., 7. i 8. odjela te prosekture i kuhinje. Tu su i projekti primarne zdravstvene zaštite – znači, radovi na domovima zdravlja, njih ukupno 22; Regionalni centar kompetentnosti, što je najveći projekt, te Održivi regionalni razvoj – uključivanje prirodne baštine „Natura SMŽ“. To su sve EU projekti koji su raspoređeni u posebnom dijelu Proračuna, obrazloženo je na sjednici.

Ukupni prihodi i primici kao i ukupni rashodi i izdaci u Izmjenama i dopunama Proračuna Sisačko-moslavačke županije za 2020. godinu povećani su sa 1.238.630,411,64 kuna na 1.279.069.860,74 kuna odnosno veći su za 40,4 milijun kuna.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.