Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Rezultati akcije nadzora vožnje pod utjecajem alkohola

Policijski službenici kontrolirali 149 sudionika u prometu

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 25./26. srpnja, u vremenu od 21 do 4 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu.

Akcija je provedena u koordinaciji s Policijskom upravom Karlovačkom. Tijekom provođenja akcije policijski službenici su kontrolirali 149 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 21 prometni prekršaja od kojih se 11 odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Od ukupnog broja alkoholiziranih vozača njih deset je upravljalo osobnim automobilima i jedan mopedom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, četiri prekršaja evidentirana su na području Siska, po dva na području Kutine i Petrinje te po jedan na području Hrvatske Kostajnice, Sunje i Novske.

Kod jednog alkoholiziranog vozača izmjerena je koncentracija alkohola do 0,5 promila, a kod deset vozača među kojima i vozač mopeda, koncentracija od 0,5 do 1,5 promila.

Prema dobnim skupinama, tri alkoholizirana vozača je bilo u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, pet od 31 do 40 godina, jedan u dobnoj skupini od 41 do 50 godina i dva alkoholizirana vozača u dobnoj skupini više od 50 godina.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.