Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

“Mi to možemo” ljetni kamp za članove UOSI SMŽ

Međusobna interakcija, socijalno uključivanje, jačanje kompetencija …

Međusobna interakcija, socijalno uključivanje, jačanje kompetencija ...

Tijekom tri ljetna mjeseca, vodeći se osnovnim ljudskim pravom da bavljenje sportom ne smije biti povlastica, već pravo dostupno svima, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i ovog je ljeta osmislila zabavno-rekreativne aktivnosti kroz projekt pod nazivom Ljetni sportski kamp „MI TO MOŽEMO“ kojeg financira Grad Petrinja kroz javni natječaj za financiranje projekata i programa udruga u iznosu 20.000,00 kn.

Djeci s TUR i mladima te osobama s invaliditetom Udruga će tijekom ljetnih mjeseci organizirati u dva navrata kupanje u Topuskom, dva odlaska u Bowlingclub na kuglanje u Zagreb te tri sportsko-rekreativna druženja u Centru Capriccia u Nebojanu od kojih je prvo održano u srijedu, 8.srpnja.

 

kamp 2

Kamp je zamišljen kao oblik neformalnog druženja svih članova obitelji, a u provođenje aktivnosti uključeni su i zaposlenici i volonteri Udruge. Obiteljskim druženjem razvija se međusobna interakcija, socijalno uključivanje, jačanje kompetencija te stvaranje mreže međusobne podrške i povezivanja. Sport za ovu grupu korisnika udruge ima veću važnost nego u slučaju prosječnog čovjeka, obzirom da spadaju u skupinu kojoj treba sustavna rehabilitacija neophodna za očuvanje elementarne fizičke kondicije i pokretljivosti.

 

kamp 14

Udruga nastoji pružiti te kontinuirano razvijati nove oblike socijalnih usluga, a dodatno ovim projektom osmišljavaju njihove slobodno vrijeme, a samim tim i socijalnu uključenost u život zajednice. Pružanje kvalitetnih aktivnosti slobodnog vremena u kojima će se poticati samostalnost, emocionalni razvoj i socijalna integracija djece s teškoćama doprinose njihovom kvalitetnom provođenju slobodnog vremena, kod nekih i stjecanje novih znanja i vještina te novih iskustava kroz sportske aktivnosti.

Na prvom druženju u Centru Capriccia u Nebojanu svima su bili dostupni novi i stari sadržaji koje Centar pruža, a svi su uživali u trosatnom druženju. Kamp se nastavlja u srijedu, 15.srpnja odlaskom na kupanje u Topusko, a Top terme uključile su se i ove godine u projekt donacijom besplatnih ulaznica na vanjske bazene.

 

kamp 4kamp 2

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.