Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

“Malim koracima do velikih promjena” i “Tko u čuda vjeruje, taj čuda stvara”

UOSI SMŽ odobrena dva nova projekta

UOSI SMŽ odobrena dva nova projekta

„Malim koracima do velikih promjena“ i „Tko u čuda vjeruje, taj čuda stvara“ nazivi su programa i projekta za koje je Ugovore o dodjeli financijskih sredstava predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije Dijana Smajo  9. i 15. srpnja 2020. potpisala s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Program „Malim koracima do velikih promjena“ odnosi se na trogodišnju provedbu psihosocijalne podrške u Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i traje do lipnja 2023. godine, a financira se u godišnjem iznosu od 230.000,00 kn iz programa Ministarstva „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“.
Realizacija ovog programa omogućuje kontinuitet UOSI SMŽ u daljnjem pružanju psihosocijalne podrške djeci i mladima s razvojnim teškoćama i invaliditetom iz svih dijelova Sisačko-moslavačke županije s nastavkom pružanja usluga radne terapije u Maloj kući u Petrinji i Sobi čuda u Sisku, terapije senzorne integracije u Sobi čuda u Sisku, grupne i individualne psihosocijalne podrške za roditelje djece s TUR i odrasle članove s invaliditetom, a tijekom prve godine programa održat će se i deset radionica za roditelje i stručni tim pod zajedničkim nazivom „Sudjelovanje i motiviranost za aktivnosti dnevnog življenja kroz radnu terapiju“ koje će od jeseni provoditi  Udruga aRTisINCludum kroz program „start SMART“ uz stručno vođenje Saše Radić, bacc. therap. occup. U planu je i dalje druženje članova Udruge, roditelja i zaposlenika kroz godišnje susrete, održavanje različitih edukativnih tribina, događaja i edukacija povodom obilježavanja značajnih datuma za osobe s invaliditetom, a kroz ovoj program u sklopu rane intervencije, novoupisanim članovima u suradnji s centrom Coralina i Majom Bonačić, magistrom psihologije bit će dostupan određen broj dijagnostičkih procjena o trošku udruge.Osim MDOMSP koji financira ovaj program slijedeće tri godine, podršku u njegovoj realizaciji dali su i partneri na projektu: Centar za socijalnu skrb Petrinje, gradovi Sisak i Petrinja te Sisačko-moslavačka županija.

radna

„Tko u čuda vjeruje, taj čuda stvara!“ naziv je projekta kojeg je UOSI SMŽ prijavila na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu financiranja Ministarstva kroz jednokratne financijske podrške za 2020. godinu. Vrijednost projekta je 40.000,00 kn, a osim na pokrivanje dijela plaća stručnog tima poboljšat će se i izravan terapijski rad u kabinetima u Petrinji i Sisku kroz kupnju novog i dodatnog didaktičkog materijala i opreme za rad Maloj kući u Petrinji  i Sobi čuda u Sisku.

 

senzorika

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.