Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Predstavljen Masterplan prometnog razvoja županije

Ukupna vrijednost cijelog projekta je 7 milijuna kuna

Ukupna vrijednost cijelog projekta je 7 milijuna kuna

Održana je Završna konferencija projekta Izrada Masterplana prometnog razvoja Sisačko – moslavačke županije- funkcionalna regija Središnja Hrvatska. Nositelj ovoga projekta je Sisačko-moslavačka županija. Sisačko-moslavačka županija ima povoljan geostrateški položaj s obzirom da kroz nju prolaze mnoge važne prometnice, no, do sada nije imala strateški dokumenat koji bi se odnosio na sustavno planiranje razvoja prometa.

Župan Ivo Žinić

 

 

Ukupna vrijednost cijelog projekta je 7.039.079,20  kuna. Izrada Masterplana  prometnog razvoja Sisačko-moslavačke županije preduvjet je koji će omogućiti efikasno i održivo planiranje i upravljanje, te će služiti kao temelj za realizaciju projekata iz područja integriranog prmeta i održive regionalne/urbane mobilnosti.

 

 

Dobivanjem strateškog dokumenta moći će se sustavno planirati razvoj svih vrsta prometa, A Masterplan je temelj za buduće projekte , za koje će se  sredstva moći osigurati iz fondova Europske unije

 

 

Izrađivač Masterplana prometnog razvoja Sisačko- moslavačke županije- funkcionalna regija Središnja Hrvatska je tvrtka Consultants d.o.o.

„Na samom početku su prikupljeni podaci od svih relevantnih institucija, a potom je napravljena i analiza kako bi se ustanovila svrhovitost i relevantnost dokumentacije.“ – istaknuo je voditelj ovog projekta Marko Bašić, koji je zahvalio

 

 

Krovni je ovo strateški dokument

 

 

Dokument je bio sačinjen od nekoliko izvješća, pripremljen je prednacrt s definiranim ciljevima i propisanim mjerama, a potom je taj nacrt išao na stratešku procjenu utjecaja na okoliš. Kada je sve u potpunosti definirano izrađena je konačna verzija Masterplana, plan provedbe i završni izvještaj, ističe Bašić.

Tijekom pripreme odrađeno je niz analiza, brojanje vozila, anketiranje kućanstava, ishodišna i odredišna istraživanja u javnom prijevozu,aanketiranje u parkiranom sustavu.

O ciljevima, Sven Simov (Urbanex)

 

 

Drugi prioritet stavlja fokus na intermodalni javni, putnički prijevoz

 

 

Drugi cilje je unaprijeđenje upravljanja u organizaciji mobilnosti

 

 

Na četvrti cilj će otići i najveći dio “financijskog kolača”

 

 

U ovo je uključeno unaprijeđenje javnog prijevoza, cestovnog, željezničkog i riječnog. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a iznos EU potpore je 5.983,217,32 kune. Za izradu Masterplana izdvojeno je 2.856,00 kuna.

 

20200617_105523

master_plan00002

 

master_plan00005

master_plan00006


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.