Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Potpisan Sporazum o zajedničkom korištenju sortirnice

Vrijednost projekta je 16 milijuna kuna

Vrijednost projekta je 16 milijuna kuna

U Vijećnici Grada Kutine potpisan je  Sporazum o zajedničkom korištenju sortirnice s gradovima Garešnicom, Petrinjom, Popovačom, i općinama Velikom Ludinom, Lipovljanima, Velikom Trnoviticom, Berek i Hercegovac.

Sortirnica je još jedan korak naprijed k postizanju boljeg gospodarenja otpadom i zaštite okoliša. Drago mi je što su se i ostale jedinice lokalne samouprave odazvale ovom pozivu te me raduje što ćemo zajedno raditi za boljitak naših sugrađana na stvaranju postrojenja za sortiranje otpada, istaknuo je u prigodi potpisivanja Sporazuma gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

 

Gradonacelnik Z.Babic 1

 

Prije je postojala sortirnica na području Grada Kutine, ali nije bila sagrađena prema zakonu i pravilima te smo stoga prionuli na projekt nove sortirnice koja bi bila u skladu s direktivama i zakonima. Količina otpada koju kao Grad prikupimo nije bila dostatna prema uvjetima natječaja te je u suradnji sa spomenutim gradovima i općinama pripremili zajedničko rješenje za sortirnicu“ rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

 

 

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike ima otvoren Poziv na dostavu projektnih prijedloga za sufinanciranje Izgradnje i/ili opremanja postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala, koji će se sufinancirati unutar Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“, te će se Grad Kutina prijaviti na navedeni poziv, i dostaviti projektni prijedlog za izgradnju i/ili opremanje navedenog postrojenja (sortirnice).

Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog poziva je 350.000.000,00 kn odnosno najviši/najniži pojedinačni iznos 50.000.000,00/1.000,000,00 kn, te maksimalno 85 % sredstava od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta.

 

Potpisivanje Sporazuma o sortirnici 3

 

Lokacija buduće sortirnice u Kutini je neposredno uz izgrađeno reciklažno dvorište, planirana kao druga etapa složene građevine, na parceli sjeverno uz deponiju komunalnog otpada.

Ukupni godišnji kapacitet sortirnice projektiran je na 3250 t/god sa mogućnošću povećanja kapaciteta sa povećanjem postotka odvojeno prikupljenog otpada, radom u produženom radnom vremenu. Ukupna projektantska vrijednost projekta sortirnice iznosi oko 16.000.000,00 kn.

Grad Kutina je do sada riješio kompletnu građevinsku i ostalu dokumentaciju, ishodio sve potrebne akte za građenje, izvršio usklađenje Plana gospodarenja otpada Grada Kutine 2017-2022. te pripremio i ostalu dokumentaciju koja će se priložiti navedenom pozivu Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

 

Potpisivanje Sporazuma o sortirnici aa

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.