Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Planinari iz PD „DJED“ vikend proveli na planinama Kozare i Gorskog kotara

PD “DJED” broji 40 članova, a cilj mi je učlaniti djecu i mlade

PD "DJED" broji 40 članova, a cilj mi je učlaniti djecu i mlade

PD „DJED“ iz Hrvatske Kostajnice planinarsko je društvo koje je osnovano 2017. godine, a broji 40-ak članova. Ljubav prema prirodi, avanturama, sportu, rekraciji i upoznavanjem lijepe naše i susjednih zemalja potaknula ih je da prije 3 godine osnuju udrugu te započnu svoje avanture u prirodi.

Gotovo svaki vikend iskoriste za odlazak u prirodu te su posjetili brojna mjesta i uživali u ljepotama prirode. Ovoga vikenda odlučili su iskoristiti lijepo vrijeme pa se dio ekipe iz planinarskog društva uputio na izlet u Kozaru i u Gorski kotar.

 

 

U svojim planinarskim avanturama obišli su Južni Velebit, Kalnik, Zrinsku goru, Žumberačko gorje, Moslavačku goru te brojna druga mjesta. Često organiziraju zajedniča planinarenja sa drugim planinarskim društvima s kojima razmjenjuju iskustva i dojmove.

 

 

Nedavno su posjetili i novu stazu do Šupljeg kamena, dugu oko 15 kilometara. Planinari su se okupili u gradskom parku te su preko brda Djed, Tirola, Kupresa i Naretka stigli do Šupljeg kamena te kako kažu “popunili prazninu u njemu svojim dolaskom”.

 

 

Daljnji cilj u njihovom radu  im  je privući što više djece i mladih da im se pridruže u planinarskim avanturama. Često surađuju sa osnovnom školom „Davorina Trstenjaka“ iz Hrvatske Kostajnice pa zajedno odlaze na izlete u prirodu.

PD „DJED“ poziva sve zainteresirane članove da im se pridruže, a više informacija o društvu možete pronaći na njihovoj Facebook stranici:

 https://www.facebook.com/Planinarsko-dru%C5%A1tvo-DJED-Hrvatska-Kostajnica-120771995244973/

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.