Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

HRejting: Restart koaliciji u VI. izbornoj jedinici 5% prednosti u odnosu na HDZ

Neodlučnih birača u našoj izbornoj jedinici 14%

Neodlučnih birača u našoj izbornoj jedinici 14%

U središnjem Dnevniku HRT-a sinoć je nastavljen HRejting, prvo veliko predizborno istraživanje po izbornim jedinicama koje je za HRT provela agencija Promocija plus od 14. do 22. lipnja na uzorku od 6.000 ispitanika. Maksimalna pogreška je +/- 4% po izbornoj jedinici. Sinoć su predstavljeni rezultati istraživanja i za našu šestu izbornu jedinicu.

U 6. izbornoj jedinici na mandate, prema HRejtingu, sigurno mogu računati četiri liste, a smiješi se i petoj. Razlika između Restart koalicije i HDZ-a ovdje je točno 5% u korist Restarta.

SDP-ova lista osvaja 29,4, a HDZ-ova 24,4% glasova. Dvostruko manje dobiva Škorina koalicija 11,7%. Most bi prema anketi dobio 5,7%. Male šanse ima platforma Možemo (4,4%).

Prema D’Hondtovoj metodi preračunavanja glasova u mandate, 5 zastupnika imat će Restart, 4 HDZ, 2 koalicija oko Domovinskog pokreta i jedan Most. Za još dva takozvana rubna mandata bore se 4 liste (Restart, HDZ, DP, Možemo), ali najveću anketnu šansu da ih podijele imaju Restart i HDZ.

Neodlučnih birača u šest dosad obrađenih izbornih jedinica u prosjeku je više od 11%. Najviše ih je za sada u našoj šestoj izbornoj jedinici (14%), a najmanje u petoj (8%).


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.