Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Dođi, vidi, upiši se… Srednja škola Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica

Ljetni upisi su u periodu od 29.-30. srpnja 2020. godine, od 8-12 sati.

Ljetni upisi su u periodu od 29.-30. srpnja 2020. godine, od 8-12 sati.

Srednja škola Ivana Trnskoga nalazi se u Hrvatskoj Kostajnici u ulici Hrvatskih branitelja br. 14., sjeverno od glavne gradske prometnice u relativno mirnom dijelu grada. Zgrada je okružena zelenim površinama, koje su kultivirane i na njima se između ostalog provodi i praktična nastava za šumarske tehničare.

Ravnateljica SŠ „Ivana Trnskoga“ iz Hrvatske Kostajnice, Olga Mijočević napomenula je kako svojim budućim učenicima škola nudi trogodišnje (krojač i stolar) i četverogodišnje (ekonomist i šumarski tehničar) strukovne programe te opću gimnaziju.

 

 

 

 

Odgojno  – obrazovni rad organiziran je u moderno opremljenim učionicama i kabinetima, a izvode ga motivirani i stručni nastavnici. U školi se nalazi i velika školska knjižnica sa raznovrsnim fondom, te uređena sportska dvorana za izvođenje nastave Tjelesne i zdravstvene kulture.

Praktična nastava za krojače provodi se u dobro opremljenoj krojačkoj radionici, koja se nalazi u samoj školi, dok učenici zanimanja stolar na praksu odlaze u obližnji PPS Majur. Ekonomisti svoj dio praktične nastave odrađuju kroz redovni predmet Vježbenička tvrtka u trećem i četvrtom razredu. U prostoru škole organizirane su dvije vježbeničke tvrtke i njihovo virtualno poslovanje odvija se tijekom cijele školske godine.

 

 

 

Škola nastoji svojim učenicima omogućiti prijateljsku  atmosferu, povjerenje, ljubav i poštovanje, ali tako da istovremeno ne gubi svoju ozbiljnost i prvotnu zadaću odgoja i obrazovanja. Važno nam je razvijanje učeničkih kompetencija kao i razvijanje spoznaje o potrebi cjeloživotnoga učenja.

Uz motivirajuću nastavu kod učenika želimo razviti želju za učenjem, učiti ih kako učiti, te  svakom učeniku pružiti realnu i poštenu priliku da doživi uspjeh i na taj način utvrdi svoje samopouzdanje i vjeru u vlastite sposobnosti. Svakom učeniku pristupa se individualno te se uvažava njihovo predznanje i neposredno iskustvo. Ponudom različitih sadržaja kroz nastavu i izvannastavne aktivnosti nastojimo njegovati i izgrađivati etičke i moralne vrijednosti.

U suradnji s lokalnim ustanovama Škola je nositelj mnogih aktivnosti i projekata kako na gradskoj tako i na županijskoj razini.  Osobito se ponose humanitarni rad svojih učenika, koji su uključeni u razne aktivnosti ne samo na području grada Hrvatske Kostajnice već i okolnih općina i mjesta iz kojih dolaze.

 

 

Često se na inicijativu učenika i nastavnika organiziraju zajedničke akcije s ostalim školama, posebice u području šumarstva, ali i ostalih smjerova. Na taj način učenicima je omogućena razmjena iskustava i ideja kako s ostalim srednjim šumarskim i poljoprivrednim školama, tako i s učenicima osnovnih škola sa područja grada i obližnjih općina.

 

Olga Mijočević je istaknula kako škola samostalno, ali i u partnerstvima sa lokalnim udrugama sudjeluje u domaćim i međunarodnim projektima, poput Erasmus+ projekata, Europskog foruma mladih u Švicarskoj i slično. U sklopu jednog takvog projekta u školi je osnovan i djeluje i Volonterski klub.

 

 

Ljetni upisi u školsku godinu 2020./2021. su u periodu od 29.-30. srpnja 2020. godine, od 8-12 sati.

 

 

Dodatne informacije o svim aktivnostima škole mogu se pronaći na školskoj web stranici: http://ss-itrnskog-hrvatskakostajnica.skole.hr/  ili

Facebook stranici: https://www.facebook.com/Srednja-%C5%A1kola-Ivana-Trnskoga-Hrvatska-Kostajnica-1119023308204242/?eid=ARD8KH-roaEllo5odL_vhvtzqBcgwNy3Fuwbxxd29i4pTuE3kVx4NYBWcyRGj3_SDXu7wckcbTc5C5ku

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.