Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

DESNA LIGA predstavila svoj program i kandidate u 6. izbornoj jedinici

“U svojim redovima imamo ljude koji su se doista dokazali u svom poslu”

"U svojim redovima imamo ljude koji su se doista dokazali u svom poslu"

Koalicija Desna liga koju čine stranke Neovisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava i Generacija Obnove predstavila je u Popovači svoj program i kandidate u 6. izbornoj jedinici. Nositelj liste, ispred stranke Neovisni za Hrvatsku, je zagrebački odvjetnik Davorin Karačić, poznat po zastupanju Marka Perkovića Thompsona u slučaju pozdrava “Za dom spremni”.

U uvodnom dijelu Karačić je istaknuo kako su stranke ove koalicije politički i svjetonazorski bliske te su se vrlo lako našli u temeljnim načelima:

 

 

Mi kao hrvatski nacionalisti, ali u onom pozitivnom smislu gdje volimo svoje a poštujemo tuđe, smatramo da je neovisnost Republike Hrvatske najbitnija stvar u njezinom političkom životu”, navodi Karačić:

 

 

Karačić ističe kako će se Desna liga zalagati za čvršći nastup prema susjedima koji nažalost ponekad ne pokazuju dovoljno poštovanja i iskrenosti prema našoj zemlji:

 

 

m_DSC02795

 

Govoreći o gospodarskom dijelu programa, Karačić je istaknuo kako je nedopustivo da u Hrvatskoj, bez obzira što Zakon o obveznim odnosima to dozvoljava, u praksi nije moguće izvršiti prebijanja međusobnih potraživanja poduzetnika i države po bilo kojoj osnovi:

 

 

Dobra prometna povezanost uvjet je napretka ovog područja te osigurava mogućnost cirkulacije radno sposobnog stanovništa:

 

 

Naša koalicija se zalaže za poštivanje ljudskog života od začeća do smrti i stoga je stav ove koalicije da smo apsolutno protiv pobačaja:

 

 

Vjerujem da će ljudi iz ovog kraja prepoznati svjetonazor ove koalicije te dobre namjere njezinih ljudi, u svojim redovima imamo ljude koji su se doista dokazali u svom poslu, svatko na svom mjestu, mi ne živimo od politike, mi živimo od vlastitoga rada”, zakjučuje Karačić.

 

m_DSC02739

 

Drugi na listi koalicije Desna liga je Josip Mišković, ispred Hrvatske stranke prava, koji u četvrtom mandatu obnaša dužnost načelnika, odnosno gradonačelnika Popovače, najmlađeg grada u Hrvatskoj:

 

 

Mišković smatra kako je nužna reforma lokalne samouprave:

 

 

Naš kraj je pretežno poljoprivredni, a jedan od najvećih problema je poticajna politika, ističe Mišković:

 

 

Nacija, obitelj, vjera i Domovinski rat su temelji naše koalicije. I danas se naši branitelji, koji nažalost nisu dobili onakvu državu za koju su se borili i u kakvoj su željeli živjeti, često koriste u raznim politikama:

 

 

Mišković navodi kako će se koalicija Desna liga zalagati da branitelji imaju svoja prava:

 

 

Na listi koalicije Desna liga u 6. izbornoj jedinici su još redom od trećeg mjesta prema četrnaestom: Štefan Stanešić, Đurđica Jurić, Marko Raič, Miljenko Bušić, Ksenija Tomac – Špoljarić, Antonio Kuliš, Antonia Vuić, Franko Marić, Lucijan Maslać, Antun Kolar, Marijan Hodalj te Gabrijela Omazić.

 

m_20200620_115227

 

Na kraju predstavljanja nositelj liste Davorin Karačić uputio je završnu poruku biračima:

 

 

m_20200620_112951

m_DSC02687

m_DSC02680

m_DSC02672

m_DSC02699

m_DSC02716

m_DSC02732


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.