Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Željka Josić o četiri godine svog mandata u Hrvatskom saboru

Žao mi je što iz Siska nisam dobivala više inicijativa za provedbu projekata, onako kako sam to dobivala iz drugih gradova i općina u županiji”

Žao mi je što iz Siska nisam dobivala više inicijativa za provedbu projekata, onako kako sam to dobivala iz drugih gradova i općina u županiji"

 

Saborska zastupnica iz Siska Željka Josić (HDZ ) o četiri godine svog mandata u predstavničkom tijelu RH:

“Moram priznati da mi je četverogodišnji mandat u Hrvatskom saboru bio iznimno izazovan jer su se tijekom ovog mandata događale mnoge turbulentne stvari, Agrokor, INA, interpelacije Vladi, dugonoćne rasprave, a istovremeno sam i dalje radila kao liječnica u našoj sisačkoj bolnici i prije dvije godine postala majka tako da su nekad dani uistinu znali biti iscrpljujući. Bez obzira na sve ove izazove smatram da se Vlada Andreja Plenkovića izvrsno nosila sa svima njima, da se poboljšao standard građana, te da smo pronašli odličan model za sprječavanje širenja pandemije Covid 19 virusa.

No, na drugu stranu ponosna sam na projekte koje sam inicirala kao što je konačan popravak Mosta Gromova u Sisku čija će se obnova odvijati u nekoliko faza, a vidimo se evo i ovih dana radi na njemu. Osim toga, s kolegama sam lobirala za da zakonski reguliramo plaćanje rudne rente čime smo našim gradovima i općinama stvorili dodatni prihod.

Moram priznati da mi je žao što iz Siska nisam dobivala više inicijativa za provedbu projekata kao što sam to dobila od gradonačelnika i načelnika, vladajućih i opozicijskih, iz drugih gradova naše županije koji su bili i moji česti gosti u Hrvatskom saboru.

Zahvaljujući poznanicima i prijateljima uspjela sam organizirati nekoliko humanitarnih akcija za pomoć sisačkoj bolnici Dr. Ivo Pedišić, a upravo razmišljamo o organizaciji još jedne takve akcije. Zahvaljujući koncertu Gibonnija omogućili smo, putem Zaklade Viktorija, opremanje i rad logopedskog kabineta za djecu kojoj je to neophodno, a da su obrtnici i više nego socijalno osjetljivi pokazali su našim zajedničkim organiziranjem modne revije Obrtnici za djecu zahvaljujući kojoj je naš odjel pedijatrije postao bogatiji za još jedan dijagnostički uređaj.

S obzirom da sam liječnica, navikla na uske specijalizacije poslova, moram priznati da sam se šokirala svaštarenjem pojedinih zastupnika u Hrvatskom saboru koji su raspravljali o stvarima o kojima uistinu ne znaju ništa više od površnih informacija i koji su saborsku govornicu koristili za samopromociju i pokušavali izvoditi predstave u njoj.

Zato se najveći broj mojih rasprava odnosio upravo na teme iz područja zdravstva i socijalne skrbi, te obitelji, demografije i mladih jer sam smatrala da tu mogu dati svoj najveći doprinos i  zahvalna sam svima koji su mi svojim prijedlozima pomogli da nam rasprave budu što kvalitetnije.

Uglavnom, bilo je ovo turbulentno četverogodišnje razdoblje za frišku mamu, ženu koja nastavlja svoju profesionalnu karijeru i koja je uz to uspjela položiti užu specijalizaciju humane reprodukcije i iskreno se nadam kako će naša bolnica omogućiti svu potrebnu infrastrukturu kako bi i u Sisku mogli imati ambulantu za humanitarnu reprodukciju koja će pomoći brojnim ženama koje imaju problema.”

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.